Cruisereiziger
Doop

Liverpool decor voor doop van Queen Anne op 3 juni 2024

Cunards spirituele thuis, Liverpool, zal de gastgever worden van de spectaculaire doop voor Cunards nieuwste schip Queen Anne. Het evenement vindt plaats op maandag 3 juni 2024 aan de wereldberoemde Mersey-waterkant bij Liverpool, tijdens een feestelijke cruise de Britse eilanden.

De gastheer en gastdame voor het gedenkwaardige spektakel zijn niemand minder dan Busted-muzikant Matt Willis en zijn vrouw, tv-presentator, Emma Willis. Het machtspaar van de Britse popcultuur nam dit bericht op en onthulde wat gasten van het evenement kunnen verwachten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cunard (@cunardline)

Naamgevingsceremonie van koningin Anne

Queen Anne arriveert kort na zonsopgang in Liverpool op de Mersey, op wat de meest langverwachte aanloophaven van de reis zal zijn. Er zal een speciale groet gebracht worden aan de stad waar Cunards baanbrekende transatlantische dienst – en de passagiersvaart zelf – in 1840 werd gelanceerd. Je vindt hier ook het iconische Cunard Building dat het middelpunt vormt van de Three Graces.

De 15 daagse durende British Isles Festival Voyage vertrekt op 24 mei uit Southampton. Tijdens deze cruise bezoekt het schip Edinburgh (South Queensferry), Invergordon, Greenock, Belfast en Liverpool. Gasten die op deze reis varen, krijgen dus een exclusieve kans om deel te nemen aan de doopceremonie.

Het evenement in Liverpool zal naar verwachting tienduizenden toeschouwers trekken. Zij kunnen op talloze uitkijkpunten staan langs de rivier bij Pier Head, tussen New Brighton en Seacombe op Wirral, en op de stranden van Formby en Crosby in Sefton. Een wereldwijde live-uitzending zal ervoor zorgen dat de ogen van de wereld opnieuw op een Cunard-evenement in Liverpool vallen.

Schepen van Cunard hebben eerder al meer dan een miljoen toeschouwers naar de oevers van de Mersey gelokt. Zoals voor het eerste bezoek van de beroemde QE2 in juli 1990. Ook organiseerde de rederij in 2015 een ‘koninklijke rendez-vous’ van de drie schepen voor het Cunard Building om de 175e verjaardag te vieren.

 

De British Isles Festival-reis

De 115 dagen durende British Isles Festival-reis vertrekt op 24 mei vanuit Southampton naar Greenock, Belfast, Cork en Liverpool. Deze cruise omvat een mooi aan boord en laat het beste van de Britse en Ierse kust zien. Meer over deze reis lees je hier.

Katie McAlister, president van Cunard: “Cunard heeft een ongelooflijke band met de stad Liverpool. Dit is de plek waar onze oprichter Sir Samuel Cunard zijn transatlantische lijn begon in 184. Dus wat is een betere plek om ons nieuwe schip officieel een naam te geven?  Liverpool staat over de hele wereld bekend als Cunard’s spirituele thuis en we zijn allemaal heel blij dat de stad Queen Anne van dichtbij kan zien tijdens haar eerste bezoek.”

Matt en Emma Willis voegden hieraan toe: “We zijn heel blij om deel uit te maken van zo’n fantastisch evenement en kunnen niet wachten om iedereen in Liverpool te vergezellen voor een spannende en actievolle dag, vol verrassingen en festiviteiten.  Het wordt een dag om nooit te vergeten, en we kunnen niet wachten om de vierde koningin te verwelkomen in de iconische Cunard-vloot.”

Miriam bracht een bezoek aan de werf waar de Queen Anne momenteel wordt gebouwd.

Lees hier hoe het schip wordt gebouwd >>

Boek je Cunard cruise bij:

Sunweb CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger