Cruisereiziger
Specialiteitenrestaurant

Seabourn opent fine-dining restaurant Solis op Seabourn Quest

Ultraluxe rederij Seabourn heeft de opening aangekondigd van het nieuwe restaurant Solis op Seabourn Quest. Het nieuwe fine dining restaurant viert de mediterrane keuken, geïnspireerd door de plaatsen die worden bezocht. Solis zal in het voorjaar van 2024 ook aan boord komen van Seabourn Ovation, Seabourn Encore en Seabourn Sojourn.

Solis is het nieuwe fine dining restaurant van Seabourn, waar de mediterrane keuken wordt gevierd, geïnspireerd op de plaatsen die worden bezocht op de routes, . Seabourn opende als eerste dit restaurant op de Seabourn Quest op 20 januari 2024.

“Er is geen betere manier om een nieuw jaar te beginnen dan door een nieuwe gastronomische ervaring te onthullen, en het debuut van Solis is een mijlpaal waar gasten van Seabourn Quest van zullen genieten en die ze zich zullen herinneren”, aldus Natalya Leahy, president van Seabourn. “Elk gerecht en drankje bij Solis is zorgvuldig gecreëerd om de inspiratie te weerspiegelen van de plaatsen die we bezoeken, terwijl het ontwerp en de ambiance van de ruimte de perfecte mediterrane sfeer creëren, gecombineerd met Seabourn-stijl waar de gasten van kunnen genieten tijdens hun dinerervaring.”

Mediterrane bestemmingen op menu

De nieuwste eetgelegenheid van Seabourn biedt lichte, verse en gezonde gerechten die de culinaire culturen van mediterrane bestemmingen weerspiegelen. De menu’s zullen kleurrijke gerechten bevatten die geïnspireerd zijn op de Rivièra, de centrale Middellandse Zee en de Griekse smaken in het oostelijke Middellandse Zeegebied. Elk gerecht vertegenwoordigt een meesterwerk van smaak, presentatie, kunstenaarschap en verhaal van onze reisherinneringen. Solis zal kenmerkende gerechten en fantasierijke specials aanbieden. Deze veranderen dagelijks, op basis van de ingrediënten de chef-koks op lokale markten kopen. Het menu zal ook een assortiment vegetarische en veganistische opties bevatten.

Het concept achter Solis is het werk van meesterkok en culinaire partner Anton “Tony” Egger in samenwerking met Senior Corporate Chef Franck Salein, die zich liet inspireren door de feedback van Seabourn-gasten. Uit een recent onderzoek zijn de favoriete keukenstijlen en voorkeuren van gasten geëvalueerd. Daaruit bleek dat de mediterrane keuken hun voorkeur heeft voor een nieuw restaurant. Bovendien scoren thema’s ‘vers en gezond’ het hoogst onder de favoriete eigenschappen van gasten voor gerechten. Beide chef-koks hebben veel ervaring en hebben hun culinaire expertise aangescherpt bij restaurants met Michelinsterren in Europa en de rest van de wereld. Ze staan ook bekend om het bedenken van de populaire eetconcepten aan boord, Earth + Ocean en Sushi.

“Door de jaren heen wilden Franck en ik graag ontdekken wat Seabourn-gasten leuk vinden aan dineren aan boord”, aldus Egger. “Wat we hebben gevonden komt allemaal samen bij Solis, waar we een verhaal vertellen van culinaire rijkdom en puur genieten presenteren op het bord en in het glas.”

Solis nodigt gasten uit voor het diner via reserveringen. Elke zeven dagen ben je in het restaurant welkom, om ervoor te zorgen dat elke gast aan boord de kans krijgt om dit te ervaren.

Boek je Seabourn cruise bij:

CruiseOnline Cruisereizen Sunweb Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *