Cruisereiziger
Bestemmingen

Elixir Cruises in 2024 naar Griekse parels

Boutique rederij Elixir Cruises vaart in de zomer van 2024 weer naar de mooiste Griekse eilanden en stranden met boetiek schip Elysium, en nieuw in 2024, met de Gemaya. De rederij focust op een yacht ervaring met slechts 50 passagiers aan boord. Onder de noemer Boutique Cruising Redefined geven ze aan het boetiek cruisen een nieuwe dimensie.

 

Langs de Cycladen eilanden

Dichtbij Athene, in Lavrion, start de Elysium voor een ontdekkingsreis langs de mooiste stranden en eilanden in het Cycladen gebied. Je vindt er iets meer dan 30 eilanden, bewoond en onbewoond, die in een cirkel bij elkaar liggen. Het middelpunt, ook historisch gezien, is Delos, een UNESCO werelderfgoed en omvat de restanten van een plaats waar in de oudheid mensen leefden in hun huizen temidden van tempels.

Tijdens een Cycladen cruise bezoek je elke dag zo’n 2 eilanden, voor een bezoek aan wal of alleen voor een strand stop. De eilanden bieden voor elk wat wils, ze zijn rustig en gemoedelijk tot aan zeer populair en vaak bezocht zoals Mykonos en Santorini. De cruise vormt een mooie mix van rustige eilanden voor zwemstops, historische plekken (Delos), idyllische dorpen en mondaine bestemmingen. Dit jaar vaart de Elysium de eerste dagen naar Delos, Mykonos, Naxos. Het rustige Schoinoussa en naar de prachtige rotskust van Koufonissi, waar je langs de kust zwemmeertjes vindt in de rotsen. Daarna vaar je naar Ios en het mondaine Santorini. Uitrusten kan je vervolgens in Milos en Kimolos, voordat je naar de laatste eilanden van deze reis gaat: Serifos en Kythnos. 

Data waarop nog hutten beschikbaar (vanaf €2.700) zijn in 2024:

  • 6 juli
  • 13 juli
  • 3 augustus
  • 12 oktober

Miriam cruiste in augustus 2022 mee op de Elysium op deze route. Lees hier waarom dat zo verrassend was!

Rondom het schiereiland Peloponnesos 

De Elysium vaart afwisselend ook een route rondom het schiereiland Peloponnesos, dat ten westen van Athene ligt. Het is het schiereiland met het beroemde aangrenzende kanaal van Corinthe, de bakermat van de Olympische Spelen in Olympia en de vele olijfbomen. Je bezoekt eilanden zoals Hydra en Zakynthos die om het schiereiland heen liggen. Daarna trek je met het schip iets ten noorden van Peloponnesos om naar Itea te gaan, van waaruit excursies naar het historische Delfi vertrekken.

Data waarop nog hutten beschikbaar (vanaf €2.700) zijn:

  • 19 oktober 2024

De Elysium

Het schip biedt je 25 hutten in 5 categorieën voor een optimale yacht-beleving. Aan boord zijn een lounge, dining room, spa, all-fresco (buiten) dining mogelijkheid, zonnedek, bubbelbad, outdoor lounge, een fitness en een pool-dek.

Op deze cruises is veel extra inbegrepen:

  • een barbecue op het strand
  • wellness coach
  • yoga groepslessen, pilates, aquarobic en meditatie
  • fitness ruimte
  • watersport attributen (niet-gemotoriseerde) zoals kayaks, snorkels etc. 
Neem snel contact op met:

Je boekt de Elysium bij het Rotterdamse cruisereisbureau Yacht Cruise Company:

Yacht Cruise Company

 

Miriam cruiste in augustus 2022 mee op de Elysium. Lees hier waarom dat zo verrassend was!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *