Messina (Sicilië)

Terug naar BestemmingenItalië

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan bij de cruiseterminal op korte loopafstand van het centrum van de stad en de Dom van Messina.

Afstand naar stad

Lopend is Messina goed te ontdekken, op vijf minuten sta je op het plein van de kathedraal en de klokkentoren.

Bezienswaardigheden/excursies

Messina ligt in het oosten van Sicilië. De stad is op korte afstand van het vasteland van Italië en is daarom een doorvoerhaven voor de rest van het eiland. Cultureel gezien blinkt deze stad niet uit. Tijdens de aardbeving van 1908 zijn nagenoeg bijna alle huizen en gebouwen ingestort. Zorg wel dat je om twaalf uur ‘s middags op het Dom-plein bent wanneer het astronomisch uurwerk van de klokkentoren slaat. Een wandeling naar het monument voor de gevallen soldaten vergt wat inspanning maar het uitzicht over de haven en stad is de moeite waard.

Excursies worden veelal georganiseerd naar bezienswaardigheden buiten de stad zoals Taormina en de vulkaan de Etna. Naar de Etna toe is het wel een flinke anderhalf uur heen en anderhalf uur terug met de bus.

Je kunt vooraf je tickets bestellen voor een klein aantal attracties op Sicilië. Hou wel goed in de gaten of je een auto moet huren om er te komen 🙂

Bestel de tickets
 

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Kijk welke cruiseschepen naar Messina gaan:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel  Stip TUI

 

Het laatste cruisenieuws over Messina

3 thoughts on “Messina (Sicilië)

 • 10 juli 2012 om 12:01
  Permalink

  Worden er ook excursies naar Taormina georganiserrd als je van de boot afkomt. Hoe kan je dit zelf het beste regelen?

  Beantwoorden
 • 10 juli 2012 om 21:40
  Permalink

  Je hebt twee opties vanuit Messina naar Taormina.
  1) De makkelijkste is uiteraard met het schip zelf, maar je gaf al aan dat je dat liever niet wilt.
  2) Met het openbaar vervoer schijnt het goed te doen. Het treinstation (ca 10 minuten lopen) heeft een goede verbinding naar Taormina, dat ongeveer een uur tot anderhalf uur duurt. Daarna gaan de meeste mensen met de lokale bus of taxi de heuvel op Taormina in. Een enkeltje met de trein kost slechts 6,50. Via Trenitalia.it kan je de treinschema’s alvast uitprinten. Gezien de reistijd van een uur is het wel zorgen op tijd terug te zijn!

  Er gaat ook een bus naar Taormina, die vertrekt vanaf het treinstation.

  Uit eigen ervaring weet ik dat er ook altijd taxi’s staan bij aankomst in Messina. De prijzen van een taxirit naar Taormina zijn afhankelijk van wat je wilt. Wellicht kan je een mooie prijs afdingen. Ze beginnen meestal bij 100 euro voor een dag. Wanneer je met anderen deelt, kom je zelfs uit op de helft. Een interessante optie, lekker zorgeloos! Naar mijn idee goedkoper dan de excursies van het schip. Dus een goede optie.

  Beantwoorden
 • 6 november 2016 om 19:31
  Permalink

  Sommige Amerikaanse rederijen bieden een leuke excursie hier aan naar de 2 bergdorpjes waar de film “The Godfather” 1 maar ook 2 en 3 zijn opgenomen. Wel een erg mooie excursie om te doen (wel prijzig maar ik vond het de moeite waard).

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.