Cruisereiziger
Herstart

Costa Cruises annuleert Noord-Europa seizoen en zet in op Middellandse Zee

Costa Cruises annuleert alle Noord-Europa cruises tot midden september 2021, aldus de bekendmaking van de rederij vandaag. Vanwege de onzekerheid of havens wel of niet opengaan, heeft de rederij deze beslissing genomen. Het gaat onder andere over de cruises van de Costa Favolosa uit Amsterdam en uit IJmuiden.

Nieuwe routes Middellandse Zee

De rederij maakte tevens nieuwe routes bekend in de Middellandse Zee. Zo kunnen gasten op een van de twee schepen in het westelijk- of oostelijke deel van de Middellandse zee mee. In elk gebied varen 2 Costa cruiseschepen. Gasten kunnen langer genieten van havens met nieuwe excursies naar minder bekende plekken. Bovendien kan je inschepen in 13 verschillende havens.

“We hebben ons programma voor deze zomer bijgewerkt op basis van een scenario van heropening van havens en bestemmingen,” aldus Mario Zanetti, President van Costa Cruises. “We hebben besloten om ons te concentreren op bestemmingen in de Middellandse Zee, dicht bij onze Europese gasten. Nu kunnen we eindelijk zeggen dat de Costa-zomer begint. We kunnen niet wachten om onze trouwe zowel gasten als nieuwkomers te verwelkomen. Zij kunnen op ons rekenen voor hoogwaardige service, restaurants en entertainment, prachtige bestemmingen en een uitzonderlijke ervaring aan boord met verbeterde veiligheidsprotocollen. ”

Westelijke Middellandse Zee

Costa’s twee nieuwste en meest innovatieve schepen zullen in de westelijke Middellandse Zee varen: de Costa Smeralda, het vlaggenschip op LNG, en Costa Firenze, het nieuwe schip geïnspireerd door de Florentijnse Renaissance en opgeleverd in december 2020, dat haar debuut zal beleven.

Zoals al eerder aangekondigd, zal het eerste schip dat vertrekt, de Costa Smeralda zijn, op 1 mei. Zij brengt gasten naar prachtige Italiaanse locaties op drie- en vierdaagse minicruises. Ook kan je kiezen voor een cruise van een week. Je bezoekt daarbij Savona, La Spezia, Civitavecchia, Napels, Messina en Cagliari. Deze Italiaanse reisroute wordt verlengd tot 3 juli 2021. Vanaf dan vaart zij cruises van een week met een bezoek aan Savona, Marseille, Barcelona, ​​Palma de Mallorca, Palermo en Civitavecchia.

Costa Firenze cruises blijven in Italië. Ze vertrekt op 4 juli voor haar allereerste cruise, met een volledig Italiaanse reisroute die Savona, Civitavecchia, Palermo, Napels, Messina en Cagliari omvat. Van 12 september tot half oktober biedt Costa Firenze ook internationale cruises van een week aan, waaronder Savona, Civitavecchia, Napels, Ibiza, Barcelona en Marseille.

Oostelijk deel Middellandse Zee

Aan de oostkant van de Middellandse Zee cruisen de Costa Luminosa en Costa Deliziosa.  De Costa Luminosa vertrekt op 16 mei vanuit Triëst en de volgende dag vanuit Bari. Zij vaart naar de Griekse bestemmingen Corfu, Piraeus (Athene), Mykonos en Katakolon.

Nieuw erbij gekomen is de Costa Deliziosa. Zij hervat haar cruises vanaf 26 juni en biedt een reisschema van een week vanuit Venetië. Je bezoekt Mykonos, gevolgd door Katakolon, Corfu en Bari.

Maatregelen

De herstart van Costa zal ondersteund blijven worden door de implementatie van het Costa Safety Protocol. Het protocol bevat operationele maatregelen met betrekking tot alle aspecten van de cruise-ervaring, aan boord en aan wal. Maatregelen omvatten onder andere minder passagiers, swabtests voor alle gasten en bemanning, temperatuurcontroles bij het van boord gaan en opnieuw van boord gaan. Daarnaast zijn er beschermde excursies aan wal, fysieke afstand aan boord en bij de cruiseterminals, nieuwe manieren om diensten aan boord te gebruiken, verbeterde sanitaire voorzieningen en medische diensten, en gebruik van mondkapjes.

Nieuwsgierig naar Costa Cruises? Kijk bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Bekijk hier een overzicht van rederijen die herstarten.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Costa Cruises annuleert Noord-Europa seizoen en zet in op Middellandse Zee

  • beschermde excursies vrees ik als eufemisme men mag niet van boord behalve bij verplichte excursies en dat is niets voor mij

  • Dag Hans,

    ja, dat is echt voor dit jaar de trend; beschermde excursies, ofwel excursies van een rederij waarbij gasten in de ‘bubbel’ blijven om niet besmet te raken. Hopelijk wordt het volgend jaar wat losser!

    hartelijke groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.