Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Triëst (Trieste)

Terug naar BestemmingenItalië

Aanlegplaats

De cruiseterminal van Triëst ligt direct naast het grote prachtige plein van de stad. Er is één terminal gebouw.

Afstand naar stad

In drie minuten bereik je lopend het grote plein dat direct aan het water ligt: het Piazza dell’Unita Italia. Je kunt om alle bezienswaardigheden te zien het beste gebruik maken van de hop-on-hop-off bus of van het lokale openbaar vervoer.

Inschepen in Triëst

Triëst heeft een luchthaven, maar er zijn weinig tot geen directe vluchten vanuit Nederland. Vliegen naar Venetië is een beter alternatief. Wil je toch vliegen naar Triëst dan kan je beter eerst naar Londen of Frankfurt of München vliegen en dan naar Triëst.

Venetië ligt op ongeveer 2 uur rijden met de bus (Flixbus). Er is ook een directe treinverbinding (ca. 2 uur reizen) vanuit Venetië voor ongeveer €10.  Wil je onafhankelijk zijn van het openbaar vervoer? Huur dan een auto waarmee je de ongeveer 160 km zelf kunt afleggen.

Wil je een hotel dat dichtbij de cruiseterminal ligt? Pak dan het hotel Savoia Excelsior dat tegenover de cruiseterminal ligt. Dan hoef je alleen nog maar de straat over te steken en sta je vóór de cruiseterminal.

Bezienswaardigheden/excursies

De must-see bezienswaardigheden zijn het niet te missen prachtige Piazza dell’Unita Italia. Dit is het grootste stadsplein dat aan zee ligt. Ook het oude centrum met het Grande Canale (kanaal) zijn slenterwaardig.  Een andere bezienswaardigheid is het Castello (kasteel) Miramare met een prachtige (gratis te bezoeken) tuin.  Voor een prachtig hoog uitzicht ga je naar Monte Grisa, waar je bovenop de heuvel een moderne katholieke kerk vindt in de vorm van een driehoek.

Oudheidsliefhebbers kunnen in Triëst het oude Romeinse amfitheater bezoeken of de overblijfselen (opgravingen) van het Castello di San Giusto (1470).

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Boek je cruise van/naar Triëst bij:

Sunweb - Nieuw! Corendon - Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip TUI Zeetours

Het laatste cruisenieuws over Triëst