Cruisereiziger
Maidentrip

Norwegian Viva verwelkomt eerste passagiers aan boord

Norwegian Cruise Line verwelkomde donderdag haar eerste officiële passagiers aan boord van haar nieuwste schip, de Norwegian Viva, op haar eerste reis vanuit Venetië (Triëst), Italië. De Norwegian Viva begon aan haar negendaagse maiden voyage door de Middellandse Zee. Bestemmingen die worden aangedaan zijn Lissabon (Portugal), Salerno (Italië), Cannes (Frankrijk) en Ibiza (Spanje).

Het schip zal een reeks reizen maken naar de Griekse eilanden en de Middellandse Zee tot november 2023, voordat het in december naar San Juan, Puerto Rico vertrekt voor een seizoen in het Caribisch gebied.

“Deze zomer zullen onze gasten de kans krijgen om Europa te verkennen aan boord van ons nieuwste prachtige schip, Norwegian Viva, terwijl ze genieten van het ruime en goed ingerichte ontwerp, nieuwe ervaringen, het uitgebreide culinaire aanbod en de kenmerkende gastvrijheid van Norwegian Cruise Line, geleverd door de beste bemanning in de industrie”, zegt David J. Herrera, president van Norwegian Cruise Line. “Norwegian Viva’s slogan is ‘Live it Up,’ en ik twijfel er niet aan dat onze gasten precies dat zullen doen terwijl ze cruisen naar enkele van de levendigste steden in Europa en het Caribisch gebied tijdens het inaugurele seizoen van het schip.”

Na haar eerste reis zal het tweede schip in de Prima-klasse een reeks van Middellandse Zee en Griekse Eilanden routes varen, voor haar officiële doopceremonie in Miami op 28 november 2023. Het schip wordt gedoopt door doopvader Luis Fonsi. Ook The Queen of Latin Pop, Paulina Rubio; “Saturday Night Live” castlid Marcello Hernandez en zanger Pedro Capó zullen van de partij zijn bij de festiviteiten.

In de winter zal het schip aanmeren in San Juan, Puerto Rico voor Caraïbische reizen van december 2023 tot maart 2024. Daarbij worden o.a. Tortola, Britse Maagdeneilanden; St. John’s, Antigua; Bridgetown, Barbados; Castries, St. Lucia; Philipsburg, St. Maarten; en St. Thomas, Amerikaanse Maagdeneilanden aangedaan.

De Norwegian Viva zal in mei 2024 terugkeren naar Europa en haar Middellandse Zee routes hervatten.

Interesse in cruisen met de nieuwe Norwegian Viva? Bekijk de mogelijkheden en boek bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!