Cruisereiziger
Bestemmingsinformatie

Belem

Belem

Cruise aanlegplaats in Belem

Hoewel de stad Belem aan het water ligt, kunnen cruiseschepen er vanwege hun diepgang niet aanleggen. Je cruise gaat in Icoaraci voor anker en de passagiers worden daar met de tender aan wal gebracht. Er is maar één (kleine) pier die zowel door de tenders als door andere schepen wordt gebruikt.  Soms moeten de tenders een tijdje wachten (30-45 minuten) omdat er een ander schip aanlegt.

Hoe kom je van je cruise naar het centrum van Belem?

Icoaraci is een dorp met weinig interessante bezienswaardigheden.  Belem is 35 km verderop. Het kost tussen de 40 minuten en een uur om in het centrum van de stad te komen, afhankelijk van het verkeer. Je kunt per taxi naar de stad maar met een beetje geluk zorgt je cruisemaatschappij voor een gratis bus daarheen. En je kunt natuurlijk altijd een excursie boeken van het cruiseschip.

Bezienswaardigheden en excursies in Belem

De stad is overigens zeker de moeite van een bezoek waard. Belem ligt aan de monding van de Amazone rivier en biedt cultuur, museums en botanische parken. Vooral de grote markt, de kathedraal en het fort zijn aanraders. Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:
 

Wil je ook een cruise maken naar Belem?

Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

 

Lees het laatste cruise nieuws over Brazilië

Terug naar Bestemmingen 

 

Met dank aan Jouke voor de informatie over Belem.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger