Cruisereiziger
Bestemmingsinformatie

Salvador de Bahia

Salvador

Aanlegplaats in Salvador

De cruise haven van Salvador, ook wel Salvador de Bahia, heeft ruimte voor het aanleggen van een aantal cruiseschepen tegelijk. Van sommige plaatsen loop je gemakkelijk het terminalgebouw in, van andere ga je met een bus naar de terminal.

Het terminalgebouw is modern en redelijk geoutilleerd.

 

Hoe kom je in het centrum van Salvador?

Als je de cruise terminal van Salvador uitloopt en rechtsaf slaat, kom je na 300 meter op een plein. Aan het plein ligt een overdekte markt en aan het eind van het plein staat een oud maar goed functionerend liftgebouw, elevator Lacerda (zie afbeelding hierboven). Met de lift (kleine toegangsprijs) ga je omhoog naar de oude stad. Die is van daaruit goed te belopen. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich daar. De politie en de toerismeconsulenten waarschuwen om (ver) buiten het oude centrum te gaan vanwege criminaliteit. Dat geldt vooral voor nauwe straatjes.

Salvador ligt tussen de havens van Recife (noordelijker) en Rio de Janeiro (zuidelijker). Cruiseschepen nemen Salvador in deze volgorde dan ook op.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

 

 

Wil je ook een cruise maken naar Salvador de Bahia?

Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Lees het laatste cruise nieuws:

Terug naar Bestemmingen 

 

Met dank aan Jouke voor deze informatie over Salvador de Bahia!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)