Cruisereiziger
Bestemmingsinformatie

Fortaleza

Fortaleza

Aanlegplaats in Fortaleza

De haven van Fortaleza maakt een vervallen indruk. Als je geluk hebt, legt je cruise dichtbij de nieuwe terminal (in een soort niemandsland) aan. Dan kun je naar de terminal lopen. In de terminal is het (februari 2023) bijzonder kaal. Als je in de terminal omhoog bent gelopen, staat er een aantal banken en stoelen. Daar kun je de wifi proberen op te vangen. Als een cruiseschip binnen is gekomen, staan er meestal medewerkers van de plaatselijke VVV om folders en een kaart van de stad uit te delen.

 

Hoe kom je in het centrum van Fortaleza?

Als je de cruise terminal uitkomt, staan er taxi’s. Soms is er ook een hop on hop off bus. Met een beetje geluk heeft je cruisemaatschappij een gratis shuttle naar het centrum gecharterd. De haven vanaf te terminal uitlopen gaat niet, je moet er met vervoer op wielen uit.

Het centrum ligt een flink eind weg, zo’n 15 minuten of meer met de bus.

Bezienswaardigheden en excursies in Fortaleza

Fortaleza ligt ten zuiden van Belem en ten noorden van Recife, die op Braziliaanse cruise routes ook aangedaan worden. De stad Fortaleza wordt ook wel het Miami van Brazilië genoemd omdat de hoofdattractie de stranden zijn zoals Praia do Futuro, en de zeer populaire stranden in het nabijgelegen Cumbuco. In de stad zelf is er weinig opmerkelijks te zien behalve de niet erg mooie kathedraal en het wel mooie theater. Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:
 

Wil je ook een cruise maken naar Fortaleza?

Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Lees het laatste cruise nieuws over Brazilië:

Terug naar Bestemmingen 

Met dank aan Jouke voor de informatie over Fortaleza.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger