Cruisereiziger
Bestemmingsinformatie

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Aanlegplaats in Rio de Janeiro

Er is in Rio de Janeiro een echte cruise haven met een aantal cruise terminals. Meestal word je opgevangen in terminal 4, die goed geëquipeerd is. Je kunt vanaf je schip in een paar minuten naar deze terminal lopen, maar als je schip wat verder van de terminal af ligt, is er ook een elektrisch busje. De cruise terminal heeft geldautomaten (ATM’s) en een geld wisselkantoor naast verkoop kraampjes.

Hoe kom je in het centrum van Rio de Janeiro?

Vanuit de cruise terminal loop je zo het oude centrum van de stad in. De stranden Ipanema en Copacabana liggen wel een flink eind weg. Je kunt er goedkoop met de metro heen of met een Uber. Buiten de terminal zijn veel kraampjes.

 

Bezienswaardigheden en excursies in Rio de Janeiro

De grote trekpleisters Corcovado – met het beroemde Jezusbeeld dat al van ver over het water te zien is – en Sugarloaf mountain (de grote berg bij de ingang van de haven) kun je alleen met openbaar vervoer of een Uber bereiken. Wie weinig tijd heeft en een beetje geld, neemt een tour naar die twee tegelijk. In de cruiseterminal en buiten op het plein zijn veel verkopers van zo’n tour en je schip heeft ook dit soort tours in de aanbieding (maar uiteraard duurder).

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Wil je ook een cruise maken naar Rio de Janeiro? Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Lees het laatste cruise nieuws:

Terug naar Bestemmingen 

Met dank aan Jouke voor de informatie en teksten over Rio de Janeiro!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)