Cruisereiziger
BestemmingenBestemmingsinformatie

Santos

Santos

Aanlegplaats met je cruise schip in Santos

De moderne cruise terminal in Santos kan tot 10 schepen tegelijk aan, zegt men, maar dan is het echt vol. Meestal zijn er niet meer dan vier. Je loopt van je schip naar de terminal. In de terminal is een geldautomaat.

Hoe kom je in het centrum van Santos?

Het oude centrum van de stad is maar een paar kilometer ver weg, maar je kunt er niet heen lopen want de wegen zijn alleen bestemd voor vrachtauto’s en bussen. Bovendien zijn er ook nog veel goederentreinen die het de wandelaar zuur maken. De goedkoopste en heel goed bruikbare mogelijkheid is om een Uber te nemen.

Je kunt vanuit Santos ook naar Sao Paulo. Dit is een reis van een uur maar het kan soms ook veel langer duren (weekend, feesten). 

Bezienswaardigheden en excursies in Santos

De grootste haven van Zuid-Amerika is Santos, zegt men. Koffie, soja, diepgevroren sinaasappelsap en tal van andere landbouw- en veeteeltproducten gaan hier op een schip. Ook rederijen zoals Costa Cruises en MSC Cruises hebben Santos ontdekt.

Voor een paar euro met de Uber ben je bij het Pele-museum. Het interessante koffiemuseum ligt nog geen 200 meter verderop. Daarna kan je misschien met de Uber naar het strand met de langste strandtuin ter wereld, zegt men (5 km).

Boek snel je excursies vooruit én stukken goedkoper met Getyourguide:

 

Wil je ook een cruise maken naar Santos?

Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruise nieuws over Brazilië:

 

Terug naar Bestemmingen 

Met dank aan Jouke deze informatie over Santos!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)