Cruisereiziger
Bestemmingsinformatie

Recife

Recife

Cruise aanlegplaats in Recife

De haven van Recife waar de cruiseschepen aanmeren maakt een vervallen en armoedige indruk. Cruise passagiers in Recife worden met bussen naar de terminal vervoerd en lopen daarheen is verboden. De terminal zelf is modern maar nagenoeg leeg. Wifi is er wel. Als een cruiseschip is aangekomen,  zet de VVV een paar tafeltjes neer met kaarten en enkele folders van de stad.

 

Hoe kom je van de cruise terminal in het centrum van Recife?

Als je uit de cruise terminal van Recife komend linksaf slaat, loop je in 10-15 minuten de oude stad binnen. Geen bussen of ander openbaar vervoer bij de terminal behalve taxi’s. Wie naar Olinda wil gaan, de vroegere hoofdstad op 15 minuten rijden (zeker de moeite waard), is op een taxi aangewezen of op een tour van de cruisemaatschappij.

Bezienswaardigheden en excursies in Recife

Recife ligt op drie eilanden waardoor je altijd over een paar bruggen gaat om de diverse toeristische trekpleisters te zien. Vandaar dat Recife het ‘Venetië van Brazilië’ wordt genoemd. De stad Recife heeft een aantal Nederlandse bijzonderheden zoals vier oude forten en een standbeeld van Mauritius van Nassau. Eén van de pieren is naar hem vernoemd. Recife/Olinda was in de 17e eeuw het centrum van de Nederlandse kolonie in de regio. Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:
 

Wil je ook een cruise maken naar Recife?

Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Lees het laatste cruise nieuws over Brazilië:

Terug naar Bestemmingen 

 

Met dank aan Jouke voor de informatie over Recife!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger