Cruisereiziger

George Town

Terug naar Midden-AmerikaKaaimaneilanden

Aanlegplaats

Omdat er in Grand Cayman geen haven groot genoeg is om grote cruiseschepen te ontvangen, leggen schepen aan een paar honderd meter van de kust ten westen van Georgetown. Met een tenderboot vaar je naar de kust en word je bij een kleine pier afgezet, waar je later ook weer de tenderboot terug naar je schip kan nemen.

Afstand naar het centrum

Georgetown is de hoofdstad van de Kaaimaneilanden. Grand Cayman is van de eilanden de grootste. Vanaf de tenderboot loop je direct de stad in. In een straal van een paar honderd meter bevinden zich restaurants, bars, souvenirwinkels, winkelcentra en verschillende duikcentra.

Bezienswaardigheden & excursies in George Town

George Town (ca. 28000 inwoners) ligt aan een enorme inham. De bezienswaardigheden zijn allemaal op redelijke afstand omdat het eiland slechts 45 km lang is. Op het unieke Hell Office postkantoor in de stad kan je kaarten versturen of souvenirs kopen van het gebied Hell, dit is een zwart gebied met keien en rotsen wat op het eiland ligt.

Een topattractie op Grand Cayman is Seven Mile Beach. Dit is een lang uitgestrekt stuk strand van bijna 9 kilometer lang. Het lijkt er op een waar paradijs met witte stranden, palmbomen en blauwe zee. De afstand vanaf de plek waar je van de tenderboot afkomt is ongeveer 2 kilometer langs de kust richting het noorden. Op Seven Mile Beach kan je gerust een hele dag doorbrengen. Je vindt hier ook genoeg cocktailbars en andere plekken zoals resorts om te eten en te drinken.

Grand Cayman heeft een rijk zeeleven. Populaire excursies zijn dan ook vooral snorkelen, scubaduiken, zwemmen met dolfijnen en het uiterst geliefde Stingray City, waar je, onder begeleiding met pijlstaartroggen zwemt. Of het Turtle Center waar kinderen, jong en oud, kleine en grote schildpadden kunnen bewonderen en vasthouden.

 

Omdat je met een tenderboot terug naar het schip moet, en de vertrektijden van het schip aan worden gehouden, controleer altijd even wanneer de laatste tenderboot terug gaat, zodat je ruim op tijd aanwezig kan zijn en het schip niet mist.

Tips voor George Town:

  • Bezoek een rum fabriek
  • Een boottochtje naar Stingray City waar je het water in gaat tussen pijlstaartroggen. Je kunt ook met een soort duikboot gaan.

Ook zin in een cruise naar George Town? Bekijk welke schepen er naar toe varen:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees het laatste cruisenieuws over George Town

 

Met dank aan Gert Schot en Noëlle van Trikt voor tekst en foto’s.