Split

Aanlegplaats

In de haven van Split is slechts plaats voor 1 cruiseschip, de andere schepen moeten voor anker buiten de haven en met tenderboten naar de kade.

Afstand naar stad

De oude stad is slechts op vijf minuten afstand wandelen.

Bezienswaardigheden/excursies

Het hart van Split wordt gevormd door het paleis van Diocletianus. Ook nu nog wordt het centrum van Split gevormd door het oude paleis, waarin huizen, winkels, markten, paleizen en kerken zijn gevestigd. Het meest beeldbepalend is de Kathedraal van Sint-Domnius, genoemd naar Domnius, de beschermheilige van de stad. De middeleeuwse klokkentoren, herbouwd in 1908, torent fier boven de stadsmuur uit en is te bezoeken voor een klein bedrag. Het is heerlijk slenteren door de oude stad. Georganiseerde excursies gaan naar het stadje Trogir (aanrader), de Dalmatische riviera of naar het natuurpark Krka met zijn prachtige watervallen.

Tip: Doe eens wat anders en ga met de fiets door de stad heen met een Nederlandstalige gids of ga naar het stadsstrand van Split dat aan de andere kant van de haven ligt.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

Bekijk welke cruises naar Split gaan:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

 

Het laatste cruisenieuws over Split

Lees wat Cruisereiziger zelf in Split heeft beleefd in de Blog: Nieuw Amsterdam

 

2 thoughts on “Split

 • 11 juli 2019 om 22:36
  Permalink

  Wij gaan mogen binnenkort naar split tussen 12 en 19. Kunnen we het beste via msc een excursie boeken naar krka (60€ pp) of terplekke/andere website?

  Beantwoorden
 • 15 juli 2019 om 09:59
  Permalink

  Hoi Ilse,

  Als ik die prijs zie van de MSC excursie, zou ik zeggen: boeken bij MSC! Je kunt eventueel ter plekke kijken maar ik vind €60 goed geprijst!
  Groet, Miriam

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *