Cruisereiziger

Split

Split

Aanlegplaats

In de haven van Split is slechts plaats voor 1 cruise schip, de andere schepen moeten voor anker buiten de haven en met tenderboten naar de kade. De kleine Kroatische jachtschepen kunnen in de haven dichtbij afmeren.

Afstand naar stad

De oude stad is slechts op vijf minuten afstand wandelen.

 Bezienswaardigheden en excursies in Split

Het hart van Split wordt gevormd door het paleis van Diocletianus. Ook nu nog wordt het centrum van Split gevormd door het oude paleis, waarin huizen, winkels, markten, paleizen en kerken zijn gevestigd. Het meest beeldbepalend is de Kathedraal van Sint-Domnius, genoemd naar Domnius, de beschermheilige van de stad. De middeleeuwse klokkentoren, herbouwd in 1908, torent fier boven de stadsmuur uit en is te bezoeken voor een klein bedrag. Het is heerlijk slenteren door de oude stad. Georganiseerde excursies gaan naar het stadje Trogir (aanrader), de Dalmatische riviera of naar het natuurpark Krka met zijn prachtige watervallen.

Tip: Doe eens wat anders en ga met de fiets door de stad heen met een Nederlandstalige gids of ga naar het stadsstrand van Split dat aan de andere kant van de haven ligt.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:


Het laatste cruise nieuws over Split

Lees wat Cruisereiziger zelf in Split heeft beleefd in de Blog: Nieuw Amsterdam  en met de Princess in Split

Terug naar BestemmingenKroatië

2 thoughts on “Split

  • Wij gaan mogen binnenkort naar split tussen 12 en 19. Kunnen we het beste via msc een excursie boeken naar krka (60€ pp) of terplekke/andere website?

    Beantwoorden
  • Hoi Ilse,

    Als ik die prijs zie van de MSC excursie, zou ik zeggen: boeken bij MSC! Je kunt eventueel ter plekke kijken maar ik vind €60 goed geprijst!
    Groet, Miriam

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *