Cruisereiziger

Skagway

Terug naar Noord-Amerika

Aanlegplaats

Skagway heeft plek voor vier grote cruiseschepen. Bij meer cruiseschepen, zal er getenderd worden.

Bekijk de webcam

Afstand naar stad

Binnen enkele minuten (dichtstbijzijnde kade) tot 10 minuten lopen, ben je in het centrum van Skagway waar zich alle souvenierwinkels bevinden. Skagway is een zeer overzichtelijk stadje met het kenmerkende stratenblokkensysteem.

Bezienswaardigheden/excursies

Skagway is een goed beloopbaar stadje, eind 19e eeuw ontstaan als uitvalsbasis voor de vele goudzoekers die honderden mijlen vanaf hier naar de goudlocaties trokken. Inmiddels is het een stadje dat voornamelijk ingericht is op de vele toeristen. Er zijn diverse wandelroutes waarbij je de belangrijkste gebouwen en punten bezoekt. Je hebt hier hooguit anderhalf uur voor nodig. Bezoek zeker het Moore-huis, een van de eerste bewoners van het stadje en het Skagway museum om te zien hoe het leven er tijdens de Goudkoorts uitzag. In de zalmperiode zie je bij de zalmladder(s) in de haven en de zalmkreken de zalm omhoog zwemmen.

De hoofdattractie is de trein met de naam ‘White Pass en Yukon Route Railroad’. Vanaf de diverse kades vertrekt de trein meerdere malen per dag richting de bergen. Binnen anderhalf uur rijden, bereikt de trein vervolgens de Canadese grens vanwaar je of met de trein kunt terugrijden of via de weg terug gaat naar Skagway.

Welke cruises gaan naar Skagway?

Veel cruises bezoeken Skagway als een van de havens in een route met Ketchikan en Juneau. Soms wordt deze haven niet bezocht maar wel het nabijgelegen Haines. Klik hier door voor een uitgebreid overzicht van alle Alaskacruises in 2021. Bekijk hier welke cruises beschikbaar zijn:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Lees hier wat Cruisereiziger heeft gedaan in Skagway.

Lees het laatste cruisenieuws over Skagway

Heb je vragen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl