Cruisereiziger

Honningsvag (Noordkaap)

Honningsvag en de Noordkaap

Terug naar Bestemmingen – Noorwegen

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan in het stadje aan de kade. Als het te druk is, gaan cruiseschepen voor anker in de baai. Bekijk hier de webcams.

Afstand naar Honningsvag

Het schip ligt direct in het dorp. De VVV bevindt zich bij de uitgang van de kade aan de parkeerplaats.

Bezienswaardigheden/excursies

Waar iedereen voor naar Honningsvag gaat is de Noordkaap. Naar men zegt het meest noordelijke punt van het Europese vasteland. Dit punt ligt op 34 km van Honningsvag.

Het openbaar vervoer is vanaf het schip naar de Noordkaap erg schaars. Er gaat een paar keer per dag een bus die er drie kwartier over doet. Hier vind je de bustijden.

Veel cruisepassagiers boeken daarom lang van te voren een excursie voordat ze volgeboekt zijn. Met wat geluk zijn er een aantal taxi’s beschikbaar. Uiteraard kan je ook zelf een excursie van te voren regelen, bijvoorbeeld bij een lokale touroperator, waarbij je meer ziet dan alleen de Noordkaap maar ook op bezoek gaat bij een vissersdorpje.

Bij het noordelijkste puntje van Europa staat een bezoekerscentrum Nordkapphallen waar je een film, tentoonstelling, kapel, een klein Thais museum en uiteraard een restaurant, souvenirwinkel en nog wat andere faciliteiten vindt. Reken minimaal op 90 minuten en liefst langer voor een bezoek aan de Noordkaap.

Honningsvag zelf is een typisch Noors stadje waar je een wandelingetje kunt maken of rond de haven kunt lopen. Andere excursies die worden aangeboden zijn o.a. een visserstocht waar je koningskrab kunt vangen of het bezoeken van een Noors dorpje van vroeger.

Boek snel je excursies vooruit én goedkoper:

 

Kijk welke cruises naar Honningsvag gaan:

 

Lees het laatste cruisenieuws over Honningsvag

 

Met dank aan Gert voor deze informatie.

Terug naar Bestemmingen – Noorwegen

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *