Cruisereiziger

Philipsburg

Philipsburg

Aanlegplaats van Philipsburg

De cruise haven van Sint Maarten, Philipsburg,  is één van de grotere. Er kunnen in St. Maarten ongeveer 6 cruise schepen aanmeren. Cruiseschepen meren aan de zuidkant van het eiland aan; in de buurt van Philipsburg. Dit is het Nederlandse deel van het eiland. De cruisehaven is groot, en dat mag ook wel met de drukte wanneer er 4 tot 6 schepen aanleggen. Er zijn winkels, eettentjes en veel plek om te zitten.

cruise Philipsburg

Afstand naar het centrum van Philipsburg

Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlandse deel van Sint Maarten. De stad is goed bereikbaar per voet of taxi. Als je het niet erg vindt om een stukje te lopen vanaf de cruise haven van Philipsburg, loop je binnen 20 minuten naar de stad. Buiten de terminal kan je ook een taxi nemen. Hiervoor betaal je 8 dollar per persoon. Je kunt er ook voor kiezen om de watertaxi te nemen. Dit kost 7 dollar voor een retourtje per persoon. 

Bezienswaardigheden & excursies op Sint-Maarten vanuit Philipsburg

Absoluut met stip op nummer 1 van de meest populaire bezienswaardigheden op Sint Maarten is uiteraard Maho Beach, ook bekend als Airport Beach. Dit klein stukje strand ligt tussen de zee en het vliegveld. Vliegtuigen die landen vliegen heel laag over, alsof je ze kunt aanraken en bij het opstijgen van een vliegtuig word je bijna omver geblazen.

Het overgrote deel van de excursies op Sint Maarten draait om zee en natuur. Zo zijn er veel excursies waar je de zee op gaat met een boot. Alle onderwatersporten die je kan bedenken, kan je op Sint Maarten proberen. Ook het eiland verkennen per jeep, te voet (hikes) fiets of paard is erg populair. Ook een wandeling door de Philipsburg is een aanrader. Zo kan je een wandeling maken langs veel kunstmuren van lokale kunstenaars.

Opvallend aan Sint Maarten is hoe groen het eiland is. Vanaf de haven kom je al gauw veel mooie groen bedekte bergen tegen. Houd je camera dus bij de hand!

Wij maakten een eco-tour van 1 dag > lees hier verder

 

 

Vanaf de haven kan je Maho Beach per taxi bereiken, hiervoor betaal je tevens 8 dollar per persoon. Als je naar Philipsburg loopt en vanuit daar een bus neemt, betaal je 2 dollar per persoon. De bus kan je in de Achterstraat nemen en kun je herkennen aan het nummerbord; hierop staat “BUS”. In de voorruit zal ook een bordje met “Maho Beach” staan.

Eenmaal daar kan je een plekje vinden en genieten van de ruige zee en de overvliegende vliegtuigen. Zorg er wel voor dat je je spullen goed vasthoudt, want anders zullen die zeker de zee inwaaien bij het opstijgen!

Op Maho Beach zijn er verschillende barretjes en restaurants waar je kan eten en drinken.

 

Handig! Boek je excursies vooraf en goedkoper bij Getyourguide:

Cruises naar Philipsburg zijn verkrijgbaar bij:

Captain Cruise Corendon – Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI