Cruisereiziger

Lanzarote

Lanzarote

Aanlegplaats in Lanzarote

Je meert met je cruise aan in Arrecife, de belangrijkste plaats op het eiland Lanzarote.  Er kunnen meerdere cruiseschepen aanmeren en met een beetje geluk meer je af bij de nieuwe cruiseterminal met daarbij een groot nieuw ontwikkelde shoppingmall. Deze aanlegplaats heet Puerto de Cruceros La Marina (zie foto). Bij de meer industriële haven Los Marmoles liggen de oorspronkelijke ligplekken.

Afstand naar het centrum van Arrecife

Vanaf de nieuwe cruisehaven is het een wandeling van een 10 minuten om in het centrum te komen. Vanaf Los Marmoles is het zeker een half uur lopen langs industrie en wegen. Ik raad je aan om gebruik te maken van een shuttlebus. Er is een hop-on-hop-off treintje (ca. €12 volw/€ 6 kind) naar de nieuwe terminal, niet naar de oude. Dit treintje rijdt je naar het strand en naar de twee Castillo’s. Eerlijk gezegd is het verder niet een heel interessante route, meer een handig transportmiddel naar het strand en de Castillo’s.

Wat is er te doen op Lanzarote?

Arrecife is zeker leuk om even doorheen te lopen. Er is een grote winkelstraat en een gezellig haventje (El Charco) met daarom heen bars en restaurants.

De grootste attractie is ongetwijfeld het vulkanisch park Timanfaya, Je kunt een auto huren om daar te komen of gebruik maken van een excursie. Bij het bezoekerscentrum krijg je te zien dat er nog steeds veel vulkanische warmte in het gebied is. Het plaatselijke restaurant op de vulkaan braadt zelfs zijn kippetjes op de vulkaanwarmte! De intense vulkaanuitbarstingen van 1730 hebben hun sporen achtergelaten wanneer je in het gebied wordt rondgereden.

Enkele hoogtepunten van het eiland zijn verder:

  • Dichtbij in Arrecife het strand Playa del Reducto
  • Een (moderne kunst) museum dat zich in het Castillo San José bevindt.
  • Castillo San Gabriel.

Bekijk de volgende leuke activiteiten op Lanzarote: