Lanzarote

Terug naar Bestemmingen

Aanlegplaats

Je meert aan in Arrecife, de belangrijkste plaats op het eiland.  Er kunnen meerdere cruiseschepen aanmeren en met een beetje geluk meer je af bij de nieuwe cruiseterminal met daarbij een groot nieuw ontwikkelde shoppingmall. Deze aanlegplaats heet Puerto de Cruceros La Marina (zie foto). Bij de meer industriële haven Los Marmoles liggen de oorspronkelijke ligplekken.

Afstand naar het centrum

Vanaf de nieuwe cruisehaven is het een wandeling van een 10 minuten om in het centrum te komen. Vanaf Los Marmoles is het zeker een half uur lopen langs industrie en wegen. Ik raad je aan om gebruik te maken van een shuttlebus. Er is een hop-on-hop-off treintje (ca. €12 volw/€ 6 kind) naar de nieuwe terminal, niet naar de oude. Dit treintje rijdt je naar het strand en naar de twee Castillo’s. Eerlijk gezegd is het verder niet een heel interessante route, meer een handig transportmiddel naar het strand en de Castillo’s.

Wat is er te doen op Lanzarote?

Arrecife is zeker leuk om even doorheen te lopen. Er is een grote winkelstraat en een gezellig haventje (El Charco) met daarom heen bars en restaurants.

Enkele highlights van het eiland zijn verder:

  • Dichtbij in Arrecife het strand Playa del Reducto
  • een (moderne kunst) museum dat zich in het Castillo San José bevindt
  • Castillo San Gabriel

Bekijk welke schepen in de winter van 2019/2020 naar de Canarische Eilanden varen:

Overzicht schepen

Wil je ook een cruise maken naar Lanzarote? Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Heb je vragen, opmerkingen of aanvullingen over deze bestemming? Laat je reactie hieronder achter of mail naar info@cruisereiziger.nl

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​