Tunis (La Goulette)

Terug naar BestemmingenTunesië

Aanlegplaats

Cruiseschepen meren aan in La Goulette, ongeveer 9 km van de hoofdstad Tunis in de haven. Er zijn souvenirwinkeltjes aanwezig.

Afstand naar stad

Vanuit La Goulette gaat een trein (betalen in Dinars) elke tien minuten richting Tunis en de andere kant op richting Sidi Bou Saïd en de archeologische plaats Carthago. Ga vanuit de havenuitgang naar links en loop rechtdoor tot de rotonde. Loop rechts de straat in waar je langs een muur loopt. Het station ligt wat verder aan de linkerkant. Zie het linkerplaatje voor een plattegrond van de haven.

In Tunis is het uitstappen bij station Tunis Marine, ongeveer 15 minuten rijden. Daarna is het 20 minuten lopen via de Avenue Bourguiba met de vele bloemenstalletjes naar de oude stad en souks. Naar Carthago is het handigst (het is een uitgestrekte plek) om uit te stappen bij Carthage Hannibal.

Bezienswaardigheden/excursies

Tunis is de hoofdstad van het land Tunesië. Er is in de omgeving van Tunis en in de stad zelf veel te zien. Ga bijvoorbeeld naar de overblijfselen van de stad Carthago. De thermen van Antonius en de Romeinse Villa’s zijn veel bezocht. Erg toeristisch is een wit dorpje met blauwe accenten, Sidi Bou Saïd, waar je ook een huisje kan bezoeken.  Het Bardo museum heeft de mooiste collectie mozaieken van het hele land en misschien zelfs van heel Europa.

Tunis zelf biedt een grote souk met veel straatjes. Zorg ervoor dat je niet verdwaalt en vraag anders naar de poort waar je binnen bent gekomen. Het is wel verstandig om af te dingen op de prijzen.

 

Kijk welke cruises Tunis bezoeken:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

2 thoughts on “Tunis (La Goulette)

 • 20 januari 2015 om 10:41
  Permalink

  hoi….wij komen om 8 uur aan in la goulette, en varen om 13 uur weer uit.
  Is het niet verstandiger om met een taxi te gaan?
  en hebben jullie daar ervaring mee?

  Beantwoorden
 • 20 januari 2015 om 18:03
  Permalink

  Hoi Ilona,

  Jazeker! gezien de korte tijd dat je er bent, raad ik je aan om óf een excursie óf een taxi te regelen. Dan loop je ook geen risico dat je vertraging op loopt op de terugweg. Er staan in ieder geval veel taxi’s bij de cruiseterminal. Spreek wel van te voren goed de prijs af.

  Veel cruiseplezier!
  Groet Miriam

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *