Cruisereiziger

Tunis (La Goulette)

Tunis

Aanlegplaats

Cruise schepen meren aan in La Goulette, ongeveer 9 km van de hoofdstad Tunis in de haven. Er zijn souvenirwinkeltjes aanwezig.

Afstand naar stad

Vanuit La Goulette gaat een trein (betalen in Dinars) elke tien minuten richting Tunis en de andere kant op richting Sidi Bou Saïd en de archeologische plaats Carthago. Ga vanuit de havenuitgang naar links en loop rechtdoor tot de rotonde. Loop rechts de straat in waar je langs een muur loopt. Het station ligt wat verder aan de linkerkant. Zie het linkerplaatje voor een plattegrond van de haven.

In Tunis is het uitstappen bij station Tunis Marine, ongeveer 15 minuten rijden. Daarna is het 20 minuten lopen via de Avenue Bourguiba met de vele bloemenstalletjes naar de oude stad en souks. Naar Carthago is het handigst (het is een uitgestrekte plek) om uit te stappen bij Carthage Hannibal.

Bezienswaardigheden en excursies in Tunis

Tunis is de hoofdstad van het land Tunesië. Er is in de omgeving van Tunis en in de stad zelf veel te zien. Ga bijvoorbeeld naar de overblijfselen van de stad Carthago. De thermen van Antonius en de Romeinse Villa’s zijn veel bezocht. Erg toeristisch is een wit dorpje met blauwe accenten, Sidi Bou Saïd, waar je ook een huisje kan bezoeken.  Het Bardo museum heeft de mooiste collectie mozaieken van het hele land en misschien zelfs van heel Europa.

Tunis zelf biedt een grote souk met veel straatjes. Zorg ervoor dat je niet verdwaalt en vraag anders naar de poort waar je binnen bent gekomen. Het is wel verstandig om af te dingen op de prijzen.

Bekijk hier enkele goedkopere excursies van Getyourguide:

6 thoughts on “Tunis (La Goulette)

 • hoi….wij komen om 8 uur aan in la goulette, en varen om 13 uur weer uit.
  Is het niet verstandiger om met een taxi te gaan?
  en hebben jullie daar ervaring mee?

  Beantwoorden
 • Hoi Ilona,

  Jazeker! gezien de korte tijd dat je er bent, raad ik je aan om óf een excursie óf een taxi te regelen. Dan loop je ook geen risico dat je vertraging op loopt op de terugweg. Er staan in ieder geval veel taxi’s bij de cruiseterminal. Spreek wel van te voren goed de prijs af.

  Veel cruiseplezier!
  Groet Miriam

  Beantwoorden
 • wat is de aanvaarbare prijs voor een taxi vanuit de haven

  Beantwoorden
 • Hi Dominique, Ik kan het op internet nergens vinden, maar ik vermoed hooguit 20 euro. groetjes Miriam

  Beantwoorden
  • bedankt Miriam, is het handig om een excursie te boeken of veel te duur
   Dank u voor de informatie

   Beantwoorden
   • Dag Eric,

    ik denk dat het wel handig is om een excursie te boeken. Goedkoper (zeker in vergelijking met Amerikaanse rederijen) zijn ze vaak wel bij bv Getyourguide.

    hartelijke groet, Miriam

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *