Cruisereiziger
Maidentrip

Viking Sky vertrokken voor haar maiden voyage

Afgelopen zaterdag is het nieuwste cruiseschip van Viking Ocean Cruises, Viking Sky, vertrokken voor haar maiden voyage vanuit Civitavecchia (Rome). De eerste cruise is een 8-daagse ‘Mediterranean Getaway’ reis naar Barcelona, waarbij o.a. dinsdag Tunis werd aangedaan. Tunesië werd de afgelopen periode als stop gemeden vanwege de politieke onrust in het Afrikaanse land en aanslagen op toeristen.

Tot half april vaart de Viking Sky (47.800 brutoton) routes in het westelijk- en oostelijke gedeelte van de Middellandse Zee om vervolgens voor de zomer koers te zetten naar Scandinavië en de Oostzee. Onderweg doet het op 25 april (met overnachting) Amsterdam aan. In het najaar maakt de Viking Sky de transatlantische oversteek om in Amerika en de Caribbean te cruisen.

De Viking Sky (930 passagiers, 465 hutten) is het derde cruiseschip in de vloot van Viking Ocean Cruises. In november van dit jaar volgt het vierde schip, de Viking Sun, die in haar inaugurele seizoen de eerste Wereldcruise van de rederij maakt. De Viking Spirit komt in 2018 in de vaart en zal routes gaan varen in Australië, Azië en Alaska. In 2019 volgt het zesde en voorlopig laatste schip.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!