Duur internetten op een cruiseschip

Internetcafe Nautica
Internetcafe Nautica

Iedere keer loop ik er tegen aan: wat is het internetten op een cruiseschip toch belachelijk duur. Ga er maar vanuit dat als je 10 minuten op het internet wilt, je gerust ook 10 dollar moet betalen. Uiteraard zijn er gedurende de cruisereis aanbiedingen die het wel iets voordeliger maken, maar desondanks blijft het een dure grap.

Internetten op zee

Op alle schepen is het tegenwoordig mogelijk om in een soort internet-cafe-achtige setting je mail te checken en te surfen. Ook met je eigen i-pad of laptop kan je op een cruiseschip vrijwel altijd gebruik maken van de wifi. Echter voor deze prijzen vergaat je de pret al snel; bovendien haalt de snelheid van het web het niet bij de snelheden in Nederland. Natuurlijk, je zit op een schip en alles moet via de satelliet rondgestuurd worden. Echt klagen over de snelheid is niet gepast, maar over de prijs wel 🙂

De snelheden gaan de laatste jaren wel vooruit, doordat schepen nu meer gebruik gaan maken van land verbindingen wanneer zij dichtbij de kust varen. Even in de gaten houden wanneer je dichtbij land bent, dan is de internetsnelheid best prettig.

Datavolume

Een andere nieuwe ontwikkeling is het aanbod van internetpakketten per datavolume. Net als bij internet abonnementen voor mobiele telefoons of tablets wordt het mogelijk om een datapakket te kopen voor een vaste prijs. (bijvoorbeeld bij AIDA Cruises) Je hoeft dan niet meer te letten op hoeveel minuten je online bent. Pas als je je datapakket overschrijdt, kan je niet meer internetten. Ook is het mogelijk om bij rederijen voor een social media pakket te gaan waarin alleen toegang voor de sociale netwerken is toegestaan zoals Facebook, Twitter of Instagram.

Tip: merk je dat de internetverbinding erg slecht is, probeer dan op een andere plek of ander dek te gaan zitten. De wifi router zit misschien te ver van je vandaan. Ook helpt het om te wachten tot het schip dichter bij land vaart.

Gratis internet

Bij een aantal rederijen komt regelmatig aanbiedingen voor cruises voorbij waarbij gratis een internetpakket wordt gegeven bij boeking van een cruise. Ook geeft je hutcategorie, vaak suites, bepaalde voordelen zoals gratis internetgebruik. Dit bieden onder andere Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises aan. Bij Silversea Cruises krijgen passagiers één uur per dag gratis internet. Bij Viking Ocean Cruises ontvangt iedere passagier gratis internet.

Aidastella internet
Internetpunt op AIDAstella

Prijstip

De vooraf betaalde internet pakketten die worden aangeboden, zijn gunstiger dan het per minuut inloggen. Je hebt al pakketten vanaf 5 euro per dag of voordelige weekpakketten voor ca. 20 euro.

Bij het per minuut internetten wordt eenmalig een starttarief in rekening gebracht. Deze varieert in prijs van ongeveer 3-5 dollar/euro.

Alternatieven

Gelukkig zijn er andere opties om te internetten: met je abonnement kan je ook in het buitenland internetten (ga dit na of dit ook voor jou geldt) of zoek op het vasteland een internetverbinding op! In vrijwel elke haven of stad waar je aanlegt, zijn er internetcafe’s waar de prijzen een stuk lager liggen. Nog mooier is om op internet op te zoeken in welke winkels en restaurants je gratis (al dan niet met je eigen laptop) kunt internetten! Zoek dus voordat je op reis gaat uit, waar je gratis op het internet kan en voorkom een te hoge internetrekening op je rekening.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)