Excursies maken tijdens een cruise

Heerlijk, elke ochtend wakker worden in een andere plaats. Bij het zoeken en boeken van een cruise bepaalt het aantal aanlegmomenten toch vaak de keuze voor die bepaalde cruise. De afgelopen jaren heb ik veel zelf gezien in de Middellandse Zee. En ja, met veel zelf gezien bedoel ik dat ik zelf op pad ga. Op elk cruiseschip heb je de mogelijkheid om bij iedere aanlegplaats een of meerdere excursies te boeken. Deze variëren in tijdsduur (drie uurtjes, 6 uur of 9 uur lang), in wat je kan doen (stadswandeling, sportief, wijnproeven etc.) en niet het onbelangrijkst, voor ons Nederlanders tenminste, de PRIJS.  Een excursie maken met je cruisemaatschappij kan een dure aangelegenheid zijn. Prijzen die starten bij 40 dollar voor een busretour naar de stad tot en met 120 dollar of meer voor een compleet dagje weg met een gids. En ja, deze prijzen zijn per persoon.   De kunst echter zit ‘m in het zelf regelen van je uitstapjes. Waarom ga je met een bus van de cruisemaatschappij als om de hoek een bushalte of ander openbaar middel is waarmee je zelf bij de bezienswaardigheden kan komen? Mijn favoriet blijft bijvoorbeeld in Italie en Frankrijk  het gebruik maken van de nationale spoorwegen. Voor een paar euro zit je zo in Rome (vanuit Civitavecchia) of Nice (vanuit Villefranche). Je zult jezelf wel goed moeten voorbereiden, de cruisemaatschappijen geven weinig tot geen informatie over bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Een aantal tips tenslotte waar je op moet letten:

  • Zoek thuis op hoe laat bepaalde bussen en treinen vertrekken
  • Zorg voor goede plattegronden
  • Let op de aanbiedingen in de steden voor museumkaarten, 24-uur tickets voor het openbaar vervoer
  • En.. wees op tijd terug! Neem de tijd voor het teruggaan naar het schip, niets is vervelender dan het schip zien te vertrekken  (en ja, cruiseschepen vertrekken zonder jou! Een lezer van deze website informeerde mij dat een ander echtpaar achter moest blijven op Nassau, Bahama’s, omdat zij simpelweg te laat waren. Het schip was slechts twee meter van de kade af, maar voer echt zonder het stel aan boord te laten verder!)

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden