Cruisereiziger
Bestemmingen

Gloednieuw LNG-schip Mardi Gras aangekomen in Rotterdam

Dinsdagmiddag is de gloednieuwe Mardi Gras van Carnival Cruise Line voor de eerste keer gearriveerd in Rotterdam. In droge weersomstandigheden meldde het eerste LNG-schip van de Amerikaanse rederij zich omstreeks 13:30 uur bij Cruise Port Rotterdam. Het schip met de eerste achtbaan op zee is rechtstreeks afkomstig vanaf de werf van scheepsbouwer Meyer Turku in Finland waar vrijdag de overdracht plaatsvond. Het heeft dan ook nog geen passagiers aan boord. Meer foto’s zie je hier.

De Mardi Gras is in Rotterdam voor een technische stop. Er zal o.a. worden gebunkerd. Ook was te zien dat de achtbaan op het bovendek getest werd.

Het bunkeren zal worden uitgevoerd door het bunkerschip LNG London, geopereerd door Victrol en met LNG van Shell. Het is niet het eerste cruiseschip in de Rotterdamse haven dat volledig op aardgas opereert. Eerder was de IONA van de Britse cruisemaatschappij afgelopen zomer in droogdok bij Damen Verolme. Eerdere bezoeken van andere LNG-schepen AIDAnova en Costa Smeralda gingen niet door.




Volgens de laatste planning blijft de Mardi Gras tot woensdag 17:00 uur liggen aan de Holland Amerikakade. Daarna vertrekt het naar Barcelona voor een laatste tussenstop voor haar transatlantische oversteek naar Florida. Komend jaar gaat de Mardi Gras, indien de omstandigheden het toelaten, 7-daagse Caribische routes varen vanuit Port Canaveral.

Zie onderstaande video voor mooie dronebeelden van de Mardi Gras.

Benieuwd hoe de Mardi Gras er van binnen uitziet? Klik hier voor de eerste foto’s.

Meer informatie over de Mardi Gras:

Interesse om in de toekomst te cruisen op de Mardi Gras? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!