Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenPersoonlijke blog

3 Tips om goedkopere excursies te maken tijdens een cruise

Heerlijk, elke ochtend wakker worden in een andere plaats! Bij het zoeken en boeken van een cruise bepaalt het aantal aanlegmomenten toch vaak de keuze voor die bepaalde cruise. De afgelopen jaren heb ik veel zelf gezien in de Middellandse Zee. Op elk cruiseschip heb je de mogelijkheid om bij iedere aanlegplaats een of meerdere excursies te boeken. Deze variëren in tijdsduur (drie uurtjes, 6 uur of 9 uur lang), in wat je kan doen (stadswandeling, sportief, wijnproeven etc.) en niet het onbelangrijkst, voor ons Nederlanders tenminste, de PRIJS. Een excursie maken met je cruisemaatschappij kan een dure aangelegenheid zijn. Prijzen die starten bij 40 dollar voor een bus retour naar de stad tot en met 120 dollar of meer voor een compleet dagje weg met een gids. En ja, deze prijzen zijn per persoon. Ik geef je drie tips om goedkoper uit te zijn en goedkopere excursies te vinden als je op cruise gaat!

In dit artikel geef ik je 3 tips om dure excursies te voorkomen.

Tip 1: Openbaar vervoer

Waarom ga je met een bus van de cruisemaatschappij als om de hoek een bushalte of ander openbaar vervoersmiddel is waarmee je zelf bij de bezienswaardigheden kan komen? Mijn favoriet blijft bijvoorbeeld in Italië en Frankrijk het gebruik maken van de nationale spoorwegen. Voor een paar euro zit je zo in Rome (vanuit Civitavecchia) of Nice (vanuit Villefranche). Je zult jezelf wel goed moeten voorbereiden, de cruisemaatschappijen geven weinig tot geen informatie over bijvoorbeeld het openbaar vervoer.

Zoek thuis dus al op hoe laat bepaalde bussen en treinen vertrekken en weer terugkomen. Kijk zeker ook naar de gunstige 24-uurs kaarten van het openbaar vervoer in een grote stad. Wil je bijvoorbeeld veel op 1 dag zien? Dan kan het goedkoper zijn een 24-uurs kaart te nemen of gebruik te maken van een Hop-On-Hop-Off bus.

Tip 2: Hop On Hop Off bus

Maak gebruik van een Hop-On-Hop-Off bus wanneer je niet zelf teveel wilt vermoeien met plattegronden en openbaar vervoer routes. Dit is zeker aan te raden in de grote steden (drukte!) of steden waar de attracties wat verder van elkaar liggen.

Insider tip! Kom je erachter dat de halte van de bus wel erg druk is bij de cruiseterminal? Kijk of je een halte eerder op de route kunt instappen. Deze ligt meestal zo’n 10 minuten lopen ervoor op de route. Dat scheelt een uur wachten en in ieder geval een zitplaats. Wij hebben dit met succes geprobeerd in Palma de Mallorca.

 

Tip 3: Boek georganiseerde excursies bij een lokale aanbieder

Wil je liever zelf niet het wiel uitvinden, dan kan je zeker een georganiseerde excursie bij een lokale aanbieder boeken tegen een gunstige prijs. Het liefst doe je dit ook thuis, zodat je goed prijzen kunt vergelijken. Populaire excursies zijn bijvoorbeeld een fietstour door een stad of met een gids op stap. Lokale aanbieders kunnen deze voor een goede prijs aanbieden. Kijk bijvoorbeeld voor een fietstour bij Baja Bikes en voor lokale aanbieders bij Get Your Guide.

 

Tot slot!

 

En.. wees op tijd terug! Neem de tijd voor het teruggaan naar het schip, niets is vervelender dan het schip zien te vertrekken, en ja, cruiseschepen vertrekken zonder jou als je niet op tijd terug bent!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)