Cruisereiziger
Bestemmingen

Nieuw cruiseschip Mardi Gras op weg naar Rotterdam

Het spiksplinternieuwe cruiseschip Mardi Gras van Carnival Cruise Line is op weg naar Rotterdam. Het eerste LNG-schip van de Amerikaanse cruisemaatschappij is afkomstig uit het Finse Turku waar het vrijdag werd opgeleverd door scheepsbouwer Meyer Turku. Het schip met de eerste achtbaan op zee zou aanstaande dinsdag in de ochtend haar opwachting moeten gaan maken in de Rotterdamse haven.



Voor haar transatlantische oversteek naar Florida gaat de Mardi Gras (180.000 brutoton) tussenstops maken in zowel Rotterdam als Barcelona voor bevoorrading, inscheping personeel en brandstof. Volgens de laatste planning komt het schip, dat plek gaat bieden aan 5.200 cruisereizigers, in april 2021 officieel in de vaart. Vanaf een speciaal gebouwde cruiseterminal in Port Canaveral gaat het 7-daagse Caribische routes varen.

Update 21/12: De aankomst- en vertrektijden zijn bekend. Het schip zal dinsdag om 13:00 aanmeren bij de cruiseterminal van Rotterdam. Het vertrek staat een dag later gepland om 15:00 17:00 uur. (alle tijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Hierbij de eerste foto’s van de binnenkant van het schip:

Nieuwsgierig naar dit duurzame schip? Kijk dan bij:

Captain Cruise Cruisereizen

 

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

6 gedachten over “Nieuw cruiseschip Mardi Gras op weg naar Rotterdam

  • Hallo,

    Hoe laat komt de Mardi Gras ongeveer aan in Rotterdam op dinsdag 22 dec? Of hoe zou ik hier achter kunnen komen?

    • Port of Rotterdam, bij aankomst en vertrektijd de naam van het schip intikken.

    • Hallo Miranda,

      Inmiddels weten we wat meer: het schip komt ‘s middags om 13:00 aan bij de cruiseterminal van Rotterdam en vertrekt woensdag om 15:00 uur weer.

      Groet Miriam

  • Helaas staat hij er niet bij…

  • Weet je wanneer het schip vertrekt? Is het nu 15.00 uur of toch 17.00 uur?

  • 17:00 uur.

Reacties zijn gesloten.