Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenPersoonlijke blog

De tien mooiste havens van de Middellandse zee

Frommer, een uitgever van reisgidsen, heeft de tien mooiste aanleghavens van de Middellandse zee op een rijtje gezet. Wanneer je een cruise maakt in de Middellandse zee loont het zeker om hier op te letten. Frommer heeft deze aanlegplaatsen (in alfabetische volgorde) gekozen vanwege de haven zelf of om de uitstekende mogelijkheden om excursies te maken. Onze tips staan erbij:

1. Athene

De aanleghaven ligt buiten Athene, in Pireaus. De stad Athene is te bereiken met de trein in 15 a 20 minuten voor het luttele bedrag van een paar euro. De Akropolis en het bijbehorende museum zijn een aanrader. De Plaka is wel erg toeristisch.

Meer over Athene

2. Barcelona 

De cruiseschepen leggen iets buiten de stad aan. Met de hop-on-hop-of bus kan je de hele stad door. Kijk uit voor zakkenrollers op de Ramblas en laat je verwonderen in het Gaudi park.

Meer over Barcelona

3. Dubrovnik

Een prachtige stad, autovrij, waar je heerlijk kan slenteren. Bezoek de stadsmuren zodat je een mooi gezicht krijgt over de hele stad. De haven is een aantrekkelijke plek om een hapje en een drankje te nemen. Wanneer je op een drukke dag aanmeert, is de kans groot dat het schip een plek in de baai krijgt toegewezen. Eigenlijk de mooiste plek voor je schip, maar helaas deel je de stad dan wel met vele andere cruisereizigers.

YOUR TEXT

4. Istanbul

Je meert aan in de wijk van de Galatatoren. Te voet kan je over de Galatabrug die twee stadsdelen met elkaar verbindt, het oude en het nieuwe deel. Het kan erg stoffig zijn, dus de tram is ook een goede goedkope optie om de Blauwe Moskee, de Haghia Sophia en niet te vergeten het Topkapi paleis, waar vroeger de sultans woonden, te bezoeken.

Meer over Istanbul

5. Lissabon

Schepen leggen aan op vijftien taximinuten van de stad. Je kan veel lopend doen, alhoewel de heuvels een goede conditie vergen. Veel cultuur en historie gecombineerd in deze aantrekkelijk stad.

Meer over Lissabon

6. Rome

De aanleghaven is Civitavecchia, helaas redelijk ver weg van Rome. Per trein kan je voor ongeveer tien euro per persoon naar de stad in een uur reizen. Excursiebussen van de cruisemaatschappij zijn in dit geval ook een goed alternatief, dan kom je altijd weer op tijd terug. In de stad zelf is er uiteraard veel te zien; Vaticaanstad, Parthenon, Spaanse trappen en het Colosseum.

Meer over Civitavecchia en Rome

7. Santorini

Santorini

Werkelijk een van de mooiste aanlegplaatsen voor cruiseschepen. In de vulkaankrater, volgelopen met Middellands Zee water, gaan de schepen voor anker. Met tenders wordt je aan land gebracht en kan je met een kabelbaan of op een glad pad (goede schoenen!) op ezels of lopend naar boven. Eenmaal boven is het genieten van de witte huizen met blauwe daken en vergezichten.

Meer over Santorini

8. Valletta

Je meert aan iets buiten de hoofdstad van Malta. Lopend verken je het kleine stadje op z’n best. Voor overige excursies op Malta kan je de lokale gele bussen nemen. Een excursie van de cruisemaatschappij brengt je naar meer bezienswaardigheden dan je zelf kan bereizen met het lokale openbaar vervoer. Bezoek zeker Mdina, de blauwe grot en de tempel Hagar Qim.

Meer over Malta

9. Venetië

Glorieus binnenvaren in Venetië doe je in de hele vroege morgen! Ga lopend de stad verkennen, ga heerlijk slenteren door de wijken waar niet veel toeristen komen en ga pas aan het einde van de dag  terug met een van de lijnboten terug naar je cruiseschip. Veel cruises beginnen en/of eindigen in Venetië zodat je nog een paar dagen extra kan blijven. Voor extra romantiek boek je een hotel in Venetie zelf, helaas zijn ze erg (te) duur. Een alternatief is de voorstad Mestre op het vasteland, waar je binnen tien minuten met de uitstekende treinverbinding in Venetie bent.

Meer over Venetië

10. Villefranche sur mer

Een romantische Franse baai waar je liefst ‘s ochtends op het dek staat om wakker te worden als je de baai binnenvaart. Nice en Monaco liggen beide vlakbij met de trein. Wil je de kleine dorpjes en wijngaarden bezoeken, zoek dit goed van te voren uit of boek een excursie.

Meer over Villefranche sur mer

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)