Cruisereiziger

Venetië

Terug naar BestemmingenItalië

Aanlegplaats

Cruiseschepen leggen aan op het vasteland dat tegenover Venetië ligt, in Fusina of Marghera. Kleine schepen en zeiljachten mogen wel aanmeren in het centrum.

Afstand naar stad

  • Met shuttlebussen worden cruisepassagiers de stad in gebracht. Je eindigt op het Piazzala Roma, het plein waar je de busstations vindt. Vanaf het plein kan je lopend de stad in. Naar het San Marco plein is het zeker een half uur/drie kwartier lopen.
  • Je kunt een lijnboot (vaporetto’s van de ACTV) nemen. (ca 7,50 euro pp, een dagkaart is goedkoper wanneer je 2 of meer ritten maakt)

Venetië als startpunt voor cruises

Venetië is een prachtig beginpunt en eindpunt voor je cruise. Met het vliegtuig kom je aan in Treviso Airport (op 30 km van Venetië) of Marco Polo Airport (12 km). Beide vliegvelden hebben een goede verbinding met het Piazzala Roma. De KLM vliegt elke dag vanaf €99 minimaal 3 x rechtstreeks naar Venetië. De ochtendvlucht met een aankomst voor 12:00 uur is een prima vlucht om daarna op tijd in te schepen.

Tip van Miriam!  Wil je een keer op een originele manier naar Venetië? Ga dan eens met de nachttrein!

Treviso

Het vliegveld in Treviso heeft een goede busverbinding van ATVO. De bus rijdt in ongeveer een uur via Mestre naar Piazzala Roma. (ca 7 euro enkeltje)

Marco Polo

Hoteltip

Veel cruises beginnen en/of eindigen in Venetië zodat je nog een paar dagen extra kan blijven. Voor extra romantiek boek je een hotel in Venetië zelf, helaas zijn ze erg (te) duur. Een alternatief is de voorstad Mestre (klik hier voor hotels) op het vasteland, waar je binnen tien minuten met de uitstekende treinverbinding in Venetië bent. Een ander alternatief is het eiland Lido van Venetië. Een heerlijke atmosfeer én stranden.

Bagage

Heb je bagage die je voor of na een cruise (tijdelijk) kwijt wilt? In terminal 103 (klik hier voor een afbeelding) is een bagagedepot (Left Luggage) waar je tegen betaling je koffer kunt afgeven. Deze terminal ligt aan het pleintje waar een kiosk staat en onder andere de shuttlebussen naar het Piazzala Roma vertrekken.

Er is een tweede bagage opslag op het treinstation Venetië Santa Lucia. Deze bevindt zich op perron 1. Het treinstation ligt naast Piazzala Roma en is te bereiken via een grote brug. Er zijn krui-mannen (betaald) om koffers de brug over te tillen. Let op: er is geen trein vanuit het treinstation naar de luchthaven Marco Polo. Neem daarvoor vanaf het Piazzala Roma een van de andere bovengenoemde opties.

Wat mag je volgens ons echt niet missen in Venetië?

Ga lopend de stad verkennen, ga heerlijk slenteren door de wijken waar niet veel toeristen komen en ga pas aan het einde van de dag terug met een van de lijnboten terug naar je cruiseschip. Er is ook een hop-on-hop-off boot (ca. €20), waarmee je gemakkelijk veel ziet van de stad.

Bezoek het San Marcoplein en een van de prachtige musea zoals het Gallerie dell’Accademia. Mis vooral de mooie Rialtobrug niet.  De stad heeft bewegwijzering (soms verwarrend) naar de bekendste plekken zodat je niet echt kan verdwalen.

Tip! Ik raad je aan om tickets voor de bezienswaardigheden vooraf te kopen. Zo sta je niet in de enorme wachtrijen. Volg de link hieronder en koop last-minute tickets en skip the line (snelle toegang) tickets!

Lees wat Cruisereiziger zelf in Venetië heeft beleefd in de Blog: Nieuw Amsterdam en met de Costa Fascinosa dag 1 en Costa Fascinosa dag 7 en 8

Boek je cruises vanuit Venetië bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

 

Lees het laatste cruisenieuws over Venetië