Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenReisverslag

Fotoverslag Cruise Costa Fascinosa – dag 7 en 8

Cruisereiziger vaart deze week met de Costa Fascinosa (Costa Cruises) een 7-daagse cruise van en naar Venetië, met tussenstops in Bari, Corfu, Mykonos, Santorini en Dubrovnik. Volg ons op deze reis in de Middellandse Zee via een dagelijks fotoverslag.

051 DubrovnikAls we zondagochtend wakker worden vaart de Costa Fascinosa de haven van Dubrovnik in. De Kroatische stad ligt er prachtig bij onder een strakblauwe hemel. De zon schijnt uitbundig (24 graden) en aangezien we de wind achter ons hebben gelaten in Griekenland is het heerlijk toeven zowel op het schip als op de kade.

052 DubrovnikVanaf de terminal naar het centrum van de oude binnenstad is het met de bus ongeveer 20 minuten. Wij pakken de lokale bus, die ons voor 1,50 euro bij de poort afzet. Ondanks het vroege tijdstip is het al behoorlijk druk met toeristen waaronder cruisepassagiers van Le Soleal (Compagnie du Ponant).


056 DubrovnikDubrovnik wordt ook wel de Parel van de Adriatische Zee genoemd. Het heeft een prachtig oud centrum dat op de UNESCO Wereld Erfgoed lijst staat. Het is in tweeën gedeeld door een lange verharde weg (‘Stradun’) die eindigt in de buurt van de haven en waarlangs de belangrijkste gebouwen van de stad staan.

053 DubrovnikHet drukke centrum laten we voor wat het is en duiken de steegjes in totdat we bij de aan de zijkant van de stadsmuur uitkomen. Daar komen we een cafe tegen gelegen op de rotswand met een werkelijk fantastisch uitzicht. Een ideale plek om de voeten te laten rusten onder het genot van een drankje.

055 Dubrovnik

054 Dubrovnik

We volgen de stadsmuur totdat we bij de haven uitkomen, waar vele bootjes met glazen bodems klaarliggen voor verschillende panorama-tours vanaf het water. Met een ijsje in de hand genieten we op een bankje van de zon en van een lokale muziekgroep die zich in de nabijheid laat horen.

057 Dubrovnik

Vlak voordat we terugkeren naar het schip bezoeken we naast de ingang van de stadsmuren het St. Franciscanenklooster met aan de ingang van de romaanse kruisgang de oudste Europese apotheek nog in de oorspronkelijke staat en een museum. Het is een heerlijke oase van rust!

058 Costa Fascinosa

Om 13:00 uur verlaat de Costa Fascinosa de stad Dubrovnik onder de klanken van Andrea Bocelli’s Time to Say Goodbye.  Die middag pakken we nog wat zon mee op het zonnedek onder het genot van chocolade cookies van het buffetrestaurant. We varen rustig terug naar de ontschepingshaven Venetië.

059 Dubrovnik

De zondagavond en maandagochtend staan in het teken van afscheid. Afscheid van onze gezellige tafelgenoten maar bovenal van de kleurrijke Costa Fascinosa en haar personeel dat ons de afgelopen week zo goed heeft verzorgd. Om 11:00 uur lopen we voor de laatste keer van het schip af en nemen we afscheid van een stralend cruiseschip in de Venetiaanse zon. Ciao Costa Fascinosa!

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Fotoverslag Cruise Costa Fascinosa – dag 7 en 8

 • Hoi,
  heb je nu het gevoel gehad dat je voldoende tijd in Dubrovnik hebt kunnen doorbrengen? Hoe verliep het ontschepen daar? Met tenderboten?
  Hoe zijn jullie teruggegaan? Ook eigen vervoer?

  Ziet er verder allemaal wel super uit, wij moeten nog (maar) 4 maanden wachten.
  Wat is jullie totaalbeeld van deze cruise? Wat vind je top, wat zou kunnen verbeteren? Nog tips?
  Ben benieuwd naar jullie reactie.

 • Hoi Ronald,

  In Dubrovnik lagen we aan de kade van de cruiseterminal, zo’n 10-15 minuten met de bus naar het centrum. We hadden net genoeg tijd om de stad te bekijken. De stad is niet zo heel groot en erg overzichtelijk. Wil je een museum of iets dergelijks bezoeken, plan het dan wel goed in! We zullen binnenkort op cruiserecensies onze ervaring neerzetten 🙂 Prijs/kwaliteit verhouding klopt erg goed bij Costa. Eten is prima verzorgd. Opvallend is dat bij iedere haven er betaald moet worden voor shuttlebussen, daarentegen zijn er ook overal lokale bussen die je kunt gebruiken.
  Het ontschepen verliep overigens als een zonnetje. Rustig wachten tot je kleur wordt omgeroepen en in 1 keer zonder file naar buiten. Erg tevreden daarover!
  tot zover, groet Miriam

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger