Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Fincantieri draagt Regal Princess over aan Princess Cruises

Regal Princess
Regal Princess

Afgelopen zondag heeft op de Monfalcone werf van Fincantieri de overdracht plaatsgevonden van het nieuwe vlaggeschip van Princess Cruises, de Regal Princess. Namens de eigenaar waren Arnold Donald, President en CEO van Carnival Corporation, Stein Kruse, CEO van de Holland America Group en Jan Swartz, President van Princess Cruises aanwezig bij de officiele ceremonie. De Regal Princess is met 141.000 brutoton, 330 meter lang en 38 meter breed het grootste schip ooit gebouwd door het Italiaanse Fincantieri, tezamen met haar zusterschip de Royal Princess die vorig jaar werd opgeleverd en zaterdag nog in Rotterdam was. Ze komen daarmee in de top 10 van grootste cruiseschepen ter wereld. De Regal Princess bevat 1.780 hutten waarvan 1.438 met balkon. Het heeft een capaciteit van 4.200 passagiers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger