Fincantieri draagt Regal Princess over aan Princess Cruises

Regal Princess
Regal Princess

Afgelopen zondag heeft op de Monfalcone werf van Fincantieri de overdracht plaatsgevonden van het nieuwe vlaggeschip van Princess Cruises, de Regal Princess. Namens de eigenaar waren Arnold Donald, President en CEO van Carnival Corporation, Stein Kruse, CEO van de Holland America Group en Jan Swartz, President van Princess Cruises aanwezig bij de officiele ceremonie. De Regal Princess is met 141.000 brutoton, 330 meter lang en 38 meter breed het grootste schip ooit gebouwd door het Italiaanse Fincantieri, tezamen met haar zusterschip de Royal Princess die vorig jaar werd opgeleverd en zaterdag nog in Rotterdam was. Ze komen daarmee in de top 10 van grootste cruiseschepen ter wereld. De Regal Princess bevat 1.780 hutten waarvan 1.438 met balkon. Het heeft een capaciteit van 4.200 passagiers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.