Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenReisverslag

Fotoverslag Cruise Costa Fascinosa – dag 4 Mykonos

Cruisereiziger vaart deze week met de Costa Fascinosa (Costa Cruises) een 7-daagse cruise van en naar Venetië, met tussenstops in Bari, Corfu, Mykonos, Santorini en Dubrovnik. Volg ons op deze reis in de Middellandse Zee via een dagelijks fotoverslag.

026_1 MykonosVanochtend doen we alles in een wat trager tempo. Er is tijd zat want we zullen pas in de middag aankomen op het tweede Griekse eiland van  onze cruise, Mykonos. Na een laat ontbijt pakken we de Today, het dagelijkse programma die de avond ervoor in de hut is gebracht, erbij om te kijken wat er te doen is op het schip.

026_2 MykonosVanaf ‘s ochtends 09:00 uur worden er diverse activiteiten georganiseerd. Er is voor ieder wat wils. Het varieert van ochtendgymnastiek, knutselen (keramiek schilderen), een tafeltennistoernooi, een quiz, dansles en seminars (bijvoorbeeld ‘Geheimen voor een platte buik’). Wij kiezen ervoor om te kijken hoe anderen zich ‘inspannen’ en lezen daarna een goed boek in de bibliotheek.

027 MykonosDe zon schijnt uitbundig, maar relaxt zonnen op het dek is er niet echt bij. Het waait flink en naarmate Mykonos dichterbij komt neemt deze alleen maar toe, wat de nodige golfslag met zich meebrengt. Kapitein Giardina weet de Costa Fascinosa echter, gezien de omstandigheden, bijzonder rap aan te leggen aan de kade. Een knap staaltje stuurmanskunst!

028 MykonosBinnen een half uur zijn we van de cruiseterminal naar het centrum gelopen. Het blijkt met deze harde wind nogal een avontuurlijke optie, net als de watertaxi overigens. Halverwege worden we gepasseerd door een lokale bus…Dat wordt dus ons vervoermiddel terug! Onze allereerste bestemming op Mykonos zijn haar blikvangers, de molens. Zelfs met deze wind draaien ze niet. 🙂

029 MykonosVoor de volgende toeristische ‘attractie’ op het eiland moet je soms goed zoeken. Het gaat om een heuse pelikaan die er vast rondloopt en min of meer een plaatselijke mascotte is geworden. We hebben de pelikaan zelf gemist, maar onze vaste tafelgenoten (dank voor de foto!) kwamen het dier wel tegen in een van de vele steegjes.

030 MykonosMykonos staat verder bekend om haar karakteristieke witte huisjes met blauwe of rood gekleurde ramen, deuren en balkonnetjes. Aan de kade kan je heerlijke visgerechten eten met uitzicht op zee (pas op voor natte voeten!) nadat je bent uitgeshopt in de vele winkeltjes.

031 MykonosTerug op het schip bezochten we na het avondeten het Bel Ami Theater voor het laatste optreden van Elan, een ‘silent comedy show’. De  Amerikaanse artiest presteerde het om publiek bijna een uur lang te vermaken zonder ook maar 1 woord te spreken.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)