Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenReisverslag

Fotoverslag Cruise Costa Fascinosa – dag 3 Corfu

Cruisereiziger vaart deze week met de Costa Fascinosa (Costa Cruises) een 7-daagse cruise van en naar Venetië, met tussenstops in Bari, Corfu, Mykonos, Santorini en Dubrovnik. Volg ons op deze reis in de Middellandse Zee via een dagelijks fotoverslag.

017 Corfu Costa FascinosaDe klok moest een uur vooruit vannacht. Helaas ging het met de wekker op de telefoon niet helemaal goed. Toch een uur te vroeg wakker!  We sliepen weer in. Iets later dan de rest van het schip waren we bij het buffetontbijt. Lekker een rustig plekje gezocht. We mochten vanaf 08:00 uur van boord in Corfu.

018 CorfuOmstreeks kwart voor negen liepen we het schip af en bracht een shuttlebus van de haven ons naar het cruiseterminal gebouw. Vandaar hadden we de keuze uit een shuttlebus van het schip, taxi’s of de lokale bus nummer 16. We besloten de lokale bus te nemen (1,50 p.p.) en tien minuten later stonden we in het nog stille centrum van Kerkyra. Nog niet iedereen was zo vroeg wakker.

019 CorfuHet stadje heeft veel gezellige steegjes en pleinen waar steeds meer souvenirwinkeltjes open gingen. We wandelden langs de mooie pleinen en zo her en der kwamen we een excursiegroep tegen van het schip. Voor ons een teken dat we op de goede plekken zijn.

020 CorfuKerkyra ligt tussen twee forten in die je beide kunt bezoeken. Wij genoten van het uitzicht aan de rand van Kerkyra.

021 Corfu Costa Fascinosa EuropaOmstreeks elf uur liepen we terug naar de cruiseterminal. Van een afstandje zag je de Costa Fascinosa en de Europa (Hapag Lloyd) liggen.  Langs het water, de vele bootjes en de ferryterminal waren we in een half uur terug bij de cruiseterminal. We ontdekten een goede gratis wifi verbinding en maakten daar nog handig gebruik van.

022 Corfu Costa FascinosaOnder de klanken van Andrea Bocelli voeren we rond half twee weg uit Corfu. We zochten een ligbed op het zonnedek net als vele anderen. Er was meer dan genoeg plek! Goed insmeren en genieten.

024 Gala Costa Fascinosa’s Avonds was de eerste gala-avond van deze cruise. We hulden ons in de mooiste outfits en gingen naar het theater waar de kapitein klaar stond voor een welkom cocktail party. Daarna volgde een wandeling naar het Gattopardo restaurant waar een mooie sfeer was gecreëerd. We ontvingen de menukaart van het galadiner in het Nederlands en met onze gezellige tafelgenoten werd het een prachtige avond.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

4 gedachten over “Fotoverslag Cruise Costa Fascinosa – dag 3 Corfu

  • Wat een heerlijke tocht zijn jullie aan het maken, en wat een mooi schip, vooral nu het zonnedek ziet er goed uit. Ook het diner ziet er goed uit, zal heerlijk gesmaakt hebben.
    Geniet van de reis en toch morgen, gr Aad

  • Wat leuk zeg, jullie verslag. Beter dan reisbrochure. Moeten jullie ook paspoort afstaan gedurende de cruise?

  • Ik zie dat jullie je eigen excursie gedaan hebben. Niets gemist deze dag? Voldoende tijd op Corfu? Ziet er allemaal wel leuk uit.

  • Bedankt voor jullie leuke reacties! Alvast even een antwoord op jullie vragen:
    We hoeven geen paspoort af te staan bij deze cruise. Die houden we bij ons. Op Corfu hadden we voor het stadje genoeg tijd. We hoorden van anderen dat een klein Byzantijns museum ook leuk was, liefhebbers kunnen een van de twee forten bezoeken (twee op een dag is waarschijnlijk krap). Groet, Miriam & Marco

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger