Cruisereiziger
AanmerenBestemmingenReisverslag

Fotoverslag Cruise Costa Fascinosa – dag 5 Santorini

Cruisereiziger vaart deze week met de Costa Fascinosa (Costa Cruises) een 7-daagse cruise van en naar Venetië, met tussenstops in Bari, Corfu, Mykonos, Santorini en Dubrovnik. Volg ons op deze reis in de Middellandse Zee via een dagelijks fotoverslag.

033 SantoriniVrijdagochtend rond 07:00 uur komt de Costa Fascinosa aan in de baai van het Griekse Santorini. Santorini, in het Grieks ‘Thera’, is een vulkanisch eiland, en omringd een krater met een lagune. De naam Santorini is uitgevonden dor de Venetianen ter ere van St. Irene.

034 SantoriniAangezien cruiseschepen niet kunnen aanmeren bij de kade worden de passagiers met tenderboten naar het eiland gebracht. Helaas is de wind (zie Dag 4) nog niet gaan liggen wat ook het tenderen weer een speciale dimensie geeft. Al stuiterend op het water zetten we veilig voet aan wal.

035_1 SantoriniHet dorpje Thira boven op de rotswand is lopend, op een ezeltje of met een kabelbaan te bereiken. Wij nemen de laatste en snelste (als je de lange rij even buiten beschouwing laat) optie. Terwijl we in de kleine, wiebelende cabine naar boven worden gehezen genieten we van het prachtige uitzicht op de baai.

035_2 SantoriniAls we boven zijn gekomen pakken we gelijk het slingerende looppad langs de rotswand verder omhoog. De witte huisjes waar we tussendoor lopen zijn een mix van kleine woonhuisjes, kerkjes, hotelletjes en vakantiehuisjes. Het uitzicht wordt mooier en mooier. Dit zijn van die momenten dat je van een tweede huisje gaat dromen…

036 SantoriniDe tijd vliegt en terwijl de bewolking steeds meer de overhand krijgt keren we terug naar het schip. Als we Santorini hebben verlaten krijgen we van de Nederlandstalige hostess Carla via o.a. een videopresentatie een kijkje achter de schermen van de Costa Fascinosa.

037 Santorini‘s Avonds staat het diner in het teken van Italië. Het personeel draagt de kleuren van de vlag, er staan Italiaanse gerechten op het menu en vlak na het dessert worden de passagiers verrast met live Italiaanse muziek. Een zanger, geassisteerd door dansers, zet de zaal op zijn kop met traditionele Italiaanse meezingers.

038 SantoriniLater op de avond gaat het feestje verder op de Toga Party in het Lido Blue Moon, dat voor de gelegenheid is omgeturnd tot een Griekse arena. Via grote lakens creëert het animatieteam voor iedereen die dat wil diverse toga-creaties. Wij bekijken het van een afstandje. Met een dj en een band kan je vervolgens tot laat dansen, want de volgende dag zitten we op zee.

Lees ook:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger