Cruisereiziger
BouwContractNieuwe cruiseschepen

Royal Caribbean International bevestigt bouw 4e Oasis Klasse schip

allure of the seas
Allure of the Seas

Royal Caribbean Cruises Ltd. heeft vandaag bekend gemaakt dat zij de order heeft gegeven aan STX France voor de bouw van een 4e Oasis Klasse schip, die in 2018 geleverd zal gaan worden. Royal Caribbean Cruises Ltd.’s Chairman and Chief Executive Officer Richard D. Fain en President and Chief Operating Officer Adam Goldstein hebben samen met STX France Chief Executive Officer Laurent Castaing vandaag tijdens de kielleggings ceremonie van het 3e Oasis Klasse schip bij STX scheepswerf in Saint-Nazaire, Frankrijk, de nieuwe order bekend gemaakt.

‘De Oasis Klasse was een ware revolutie in maritiem design toen zij in 2009 gelanceerd werd. Oasis of the Seas en Allure of the Seas zijn nog altijd erg populaire en winstgevende schepen. De bekendmaking van vandaag geeft opnieuw aan hoe succesvol deze Oasis Klasse is’, aldus Richard D. Fain. ‘We zijn erg blij om tijdens de mijlpaal van het kielleggen van het 3e Oasis Klasse schip te kunnen mededelen dat er een 4e schip in bestelling is. Deze mededeling is ook een compliment naar al het hardwerkende personeel van STX France.’

De rederij die bekend staat om het verleggen van grenzen en mogelijkheden in scheepsbouw zal met Oasis 3 ongeveer 20% meer energie efficiënt zijn dan Oasis of the Seas en Allure of the Seas, die momenteel al de meest energie efficiënte cruiseschepen zijn. Oasis 4 wordt met dezelfde efficiëntie als Oasis 3 gebouwd.

De kiellegging van het 3e Oasis Klasse schip is een belangrijk mijlpaal in de bouw van het schip, hierbij wordt de fysieke constructie echt zichtbaar. Tijdens de ceremonie wordt de 1000 ton wegende en 10 bij 47 meter metende kiel via een bouwkraan het dok in getild. Naar een oude maritieme traditie worden er vooraf de kiellegging gloednieuwe munten onder de kiel gelegd, en deze blijven hier tot de bouw af is. Voordat het schip te water gelaten wordt, worden de munten onder de kiel vandaan gehaald en overhandigd aan de kapitein en het personeel van het schip. Hierna krijgen de munten een eigen plek aan boord en brengen hiermee geluk en voorspoed wanneer het schip voor het eerst uitvaart. Het 3e Oasis Klasse schip, die momenteel nog geen naam heeft, wordt verwacht in het voorjaar van 2016.

De 3e en 4e Oasis Klasse schepen zullen zich aansluiten bij zuster schepen Oasis of the Seas en Allure of the Seas, en dragen alle 4 de titel van grootste en meest innovatieve cruise schepen in de wereld. Oasis Klasse schepen hebben allen een revolutionair design met een open midden structuur en aan boord zijn 7 verschillende ‘neighbourhood’s’.

Oasis Klasse schepen zijn met hun 225,282 ton gewicht, 16 dekken en 2700 hutten een compleet nieuwe ervaring in de cruise industrie. Aanboord van de schepen vinden gasten meerdere ‘voor het eerste op zee geïntroduceerde’ activiteiten zoals onder andere de 25 meter lange ZipLine, een handgemaakte carrousel, de Rising Tide Bar, het AquaTheater en natuurlijk Central Park met meer dan 12.000 echte planten en bomen. Uiteraard vinden gasten aanboord van de Oasis Klasse schepen ook Royal Caribbean’s favoriete activiteiten terug zoals de FlowRider surfsimulator, buiten boord hangende bubbelbaden, een schaatsbaan, H2O Zone en de Royal Promenade: een boulevard aan de binnenzijde van het schip geflankeerd door meerdere boutiques, restaurants en bars.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger