Nieuwe cruiseterminal voor Ravenna door Royal Caribbean Group

Ravenna gaat in de lente van 2024 een nieuwe cruiseterminal openen, gebouwd door een dochteronderneming van Royal Caribbean Group. De terminal zal naar verwachting 300.000 gasten ontvangen die kunnen in- en ontschepen voor hun cruise. Ravenna ligt op 145 km ten zuiden van Venetië. 

De nieuwe terminal zal 12 hectare groot worden, ontwikkeld met veel groen, voet- en fietspaden. In het twee verdiepingen tellende gebouw zullen een crew center, toeristische informatie en lokale winkels een plek gaan krijgen. Het gebouw zal bovendien multifunctioneel worden doordat lokale inwoners op de dagen dat er geen schip ligt, de cruiseterminal kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld evenementen.

De kade zal voorzien worden van walstroom zodat schepen geen motoren hoeven te laten draaien. Daarnaast wordt er gefocust op duurzame bouw, water en energie maatregelen, recyling en duurzame materialen.

Rederij Royal Caribbean Int. had gepland om in 2021 met de Rhapsody of the Seas vanuit Ravenna te laten starten. In 2022 zullen dit de Brilliance of the Seas zijn, Rhapsody of the Seas, Celebrity Constellation & Celebrity Infinity,

Bekijk deze cruises hier:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel TUI

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)