Cruisereiziger
AccommodatieCruiseschepenHygienePersoonlijke blogVoorbereiding

Badderen op zee

Penthouse Suite – badkamer

Lekker badderen in je badkamer op zee op je cruiseschip. Wat voor ruimte heb je in je badkamer? Na een aantal cruises heb ik gezien dat de badkamers maar erg weinig van elkaar verschillen.

Klein maar fijn

In een binnen, buiten of balkonhut zit de badkamer direct naast de ingang van je hut. Door een hoge opstap kom je in je knusse (kleine!) badkamer. Deze bevat in ieder geval een wasbak, een brede spiegel, met daarnaast veel ruimte links en rechts om je spulletjes neer te zetten. Rekjes in de opbergruimtes daarboven zorgen ervoor dat je flessen shampoo en badschuim niet eruit kunnen vallen. Maatschappijen proberen een eigen touch aan de badkamer te geven door bijvoorbeeld met hout of een bepaalde kleur te werken of met afbeeldingen.

Toilet

Het toilet bevindt zich altijd in de badkamer. Pas wel goed op bij het doortrekken, wc-deksel er op en daarna pas op de knop drukken. Nooit zal ik vergeten dat we een keer een toilet hadden dat op de gekste momenten vast liep, en bleef slurpen. Nadien heeft de technische dienst er naar gekeken en lag het niet aan ons. Gelukkig.

Bad of douche in je hut?

MSC Euribia – standaard badkamer

De doucheruimte wordt afgescheiden door een douchegordijn of schuifdeur. Soms zijn er douches die zich over de gehele breedte van de badkamer uitspreiden. Heerlijk de ruimte dus! Los badschuim en shampoo worden in de lagere categorieën hutten niet altijd meer aangeboden. Een of meerdere flacons die worden bijgevuld is dan het beste wat je kunt verwachten. Neem in ieder geval zelf wat mee als je daarvan niet afhankelijk wilt zijn.

 

 

 

 

Explora I – luxe badkamer

Een bad vind je eerder bij de balkonhutten en suites. Alhoewel niet elke cruisemaatschappij bij nieuwe cruiseschepen baden automatisch in laat bouwen. Bijzonder zijn wel de cruiseschepen van Disney; de hutten hebben bij Disney zelfs twee badkamers. Een met een toilet en de ander met bad. Handig voor families in 1 hut. Ook in familiehutten op andere schepen zie je steeds vaker twee badkamers. Verwacht geen immens groot bad. Een trend is dat er eerder gekozen wordt voor een grote inloopdouche dan een bad.

In je badkamer vind je in ieder geval twee badlakens, twee handdoeken en vaak (maar niet altijd) twee kleinere gastendoekjes. Deze handdoeken kunnen elke dag gewisseld maar omwille van het milieu wordt je gevraagd om daar behoudend mee om te gaan. Wanneer je ze op de grond van de douche legt, worden ze zeker gewisseld. Wanneer je ze wilt houden, hang je ze terug op het rek.

Revolutie op een cruiseschip

Op de Norwegian Epic zijn (2010) wel erg ongewone badkamers te vinden. De badkamers zijn namelijk geïntegreerd in de hut zelf. De wasbak bevindt zich vrijwel in de kamer, het toilet is apart en de douche is ook een aparte douchecabine waar je bij het uitstappen direct in de gang van je hut staat. De meningen zijn overigens verdeeld. Feit is wel dat Norwegian bij later opgeleverde schepen de badkamers niet meer zo heeft laten bouwen.

Hieronder een video van de twee badkamers in 1 hut van Disney Cruise Line en een video van de badkamer van de Norwegian Epic.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)