MS Nieuw Amsterdam schiet zeiljacht te hulp

Nieuw Amsterdam

De MS Nieuw Amsterdam is deze week tijdens haar Transatlantische oversteek naar Europa een zeiljacht in nood te hulp geschoten. Het cruiseschip van Holland America Line werd ’s nachts benaderd door de Kustwacht van de Verenigde Staten die een SOS-signaal had ontvangen van het zeiljacht Embla, dat nabij Bermuda op drift was geraakt.

De Nieuw Amsterdam verlegde daarop zijn koers en kon enkele uren later twee mannen van 29 en 61 jaar uit hun benarde positie bevrijden. Na een veiligheidscontrole ontvingen ze voedsel en accommodatie. Vervolgens voer het schip naar haar oorspronkelijke bestemming, de Azoren, waar het enkele dagen later volgens schema arriveerde.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​