MS Nieuw Amsterdam schiet zeiljacht te hulp

Nieuw Amsterdam

De MS Nieuw Amsterdam is deze week tijdens haar Transatlantische oversteek naar Europa een zeiljacht in nood te hulp geschoten. Het cruiseschip van Holland America Line werd ’s nachts benaderd door de Kustwacht van de Verenigde Staten die een SOS-signaal had ontvangen van het zeiljacht Embla, dat nabij Bermuda op drift was geraakt.

De Nieuw Amsterdam verlegde daarop zijn koers en kon enkele uren later twee mannen van 29 en 61 jaar uit hun benarde positie bevrijden. Na een veiligheidscontrole ontvingen ze voedsel en accommodatie. Vervolgens voer het schip naar haar oorspronkelijke bestemming, de Azoren, waar het enkele dagen later volgens schema arriveerde.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.