Viking Star eerste cruiseschip van nieuwe cruisemaatschappij

Viking Star @ Viking Cruises

Viking Cruises heeft afgelopen week in Los Angeles een nieuwe (oceaan-gebaseerde) cruisemaatschappij, Viking Ocean Cruises, gepresenteerd. Haar eerste cruiseschip, genaamd de Viking Star, zal in mei 2015 in de vaart komen. E e n jaar later zal een tweede schip worden opgeleverd. Beide schepen worden gebouwd door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Ze zijn 48.000 brutoton en bieden plaats aan 928 passagiers. De Amerikaanse rederij, die groot is geworden in de riviercruisemarkt, heeft ook nog opties uitstaan voor de bouw van nog eens 4 cruiseschepen.

Net als bij haar riviercruiseschepen richt Viking Ocean Cruises zich op het luxe segment in de markt met een all-inclusive concept. In de prijs van de cruise zijn o.a. de excursies, gebruik van Wi-Fi en wijn en bier bij lunch en diner inbegrepen. In het oog springen verder de verandah-suites die 20% groter zijn dan gemiddeld en meer overnachtingen in havens. De Viking Star zal beschikken over een groot zwembad met verschuifbaar dak en vuurkorf, een Scandinavische Spa, een promenadedek over het gehele schip, een Explorer’s Lounge en een hoofdrestaurant waarbij de ramen open kunnen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.