Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Ook Fred Olsen Cruise Lines versoepelt kledingvoorschriften

In navolging van o.a. Cunard heeft nu ook Fred Olsen Cruise Lines bekendgemaakt dat het haar kledingvoorschriften op al haar cruiseschepen per 1 juli 2013 gaat versoepelen. Fred Olsen tornt niet aan de traditionele ‘Black tie’ tijdens formele avonden, meestal drie of vier keer tijdens een cruise van twee weken. Op alle andere avonden is het kledingvoorschrift echter ‘Smart Casual’. Daarmee komt er een eind aan een derde type voorschrift ‘Informal’. Onder ‘Smart Casual’ verstaat de cruisemaatschappij voor mannen een jasje en stropdas of eventueel een open-hals shirt met chino danwel een een donkerkleurige spijkerbroek en voor vrouwen een elegante jurk of een casual rok/broek. Op de thema-avonden, zoals ‘Tropical’ en ‘Red, White and Blue’ staat het de gasten vrij om zich formeel danwel ‘Smart Casual’ te kleden.

‘We hebben goed geluisterd naar de feedback van onze gasten. Er is een grote vraag naar meer relaxte en informele kledingvoorschriften op de niet-formele avonden aan boord. We hopen dat door deze aanpassing het voor iedereen gemakkelijker is om hun koffers in te pakken en dat niemand zich beperkt voelt door te veel regels. Onze gasten zijn tenslotte op een cruisevakantie om zich te ontspannen’, aldus Nathan Philpot, Sales and Marketing Director van Fred Olsen Cruise Lines.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!