STX Finland legt kiel voor Mein Schiff 3

Vrijdagavond is in Turku, Finland de kiel gelegd van het nieuwe cruiseschip van TUI Cruises, Mein Schiff 3. Dit gebeurde op de werf van STX, waar tegelijkertijd ook de start van de productie plaatsvond van Mein Schiff 4. Richard Vogel, CEO van het Duitse TUI Cruises gaf hiervoor met een druk op de knop het officiele sein. Oplevering van Mein Schiff 3 staat gepland in het voorjaar van 2014 en haar zusterschip, Mein Schiff 4, een jaar later. De schepen (97.000 brutoton) hebben een lengte van 295 meter en breedte van 36 meter. Ze bieden plaats aan 2.500 passagiers in 1.250 hutten.

Zie onderstaande video voor een introductie op Mein Schiff 3:

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!