Royal Princess voor reparatie terug naar droogdok

@ Princess Cruises

2,5 week voor de doop van de Royal Princess in Southampton heeft de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri moeten besluiten om het nieuwe cruiseschip van Princess Cruises terug te halen naar het droogdok in Monfalcone. Oorzaak van de ongeplande terugkeer is een defect aan twee aircocompressoren. Beiden dienen vervangen te worden. De verwachting is dat de Royal Princess enkele dagen op de werf zal verblijven. Dit heeft consequenties voor zustermaatschapij P&O Cruises (beide onderdeel van Carnival Corp.). De kiel van haar nieuwe schip, dat op 15 mei nog werd gelegd, moet uit het droogdok worden verwijderd om plaats te maken voor de Royal Princess. Zodra deze werkzaamheden zijn uitgevoerd zal de kiel weer worden teruggeplaatst. De reparaties zullen volgens Princess Cruises geen gevolgen hebben voor de doopceremonie op donderdag 13 juni.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​