Grandeur of the Seas beschadigd door brand op achterdek [Update]

fire photo
Foto: Royal Caribbean

Op de Grandeur of the Seas is een brand uitgebroken om 02:52 ‘s nachts (lokale tijd) op het achterdek van dek 3. Dit gedeelte is een crew-only gebied waar de trossen liggen voor het af- en aanmeren. Direct na het alarm werden alle passagiers verzocht om zich te melden bij de verzamelpunten. Niemand van de 2224 gasten en 796 personeelsleden raakte gewond.

Het schip was onderweg naar CoCo Cay op de Bahamas. Na het blussen van de brand voer het schip door richting Freeport, waar de Grandeur of the Seas aankwam om ongeveer 10 uur ‘s ochtends lokale tijd. De Grandeur voer op eigen kracht. De gehele tijd stond de Carnival Sensation standby in de buurt om eventueel te helpen.

Het schip zal ieder geval een nacht blijven in Freeport om de schade na te kijken. Passagiers die te dicht bij het beschadigde dek verblijven, krijgen een hotelovernachting aangeboden.

De Grandeur of the Seas is op een achtdaagse cruise vanuit Baltimore, Maryland, waar het vertrokken is op 24 mei. Het schip kreeg vorig jaar een grote renovatie.

Update: Na beoordeling van de schade aan de Grandeur of the Seas in FreePort heeft Royal Caribbean besloten om de achtdaagse cruise niet meer voort te zetten. De cruisemaatschappij zal ervoor zorgen alle passagiers terug naar Boston worden gevlogen. Zij zullen tevens hun volledige cruisebedrag terugbetaald krijgen met daarbij een waardebon voor een volgende cruise bij Royal Caribbean voor hetzelfde bedrag als voor de huidige cruise.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)