Grandeur of the Seas beschadigd door brand op achterdek [Update]

fire photo
Foto: Royal Caribbean

Op de Grandeur of the Seas is een brand uitgebroken om 02:52 ’s nachts (lokale tijd) op het achterdek van dek 3. Dit gedeelte is een crew-only gebied waar de trossen liggen voor het af- en aanmeren. Direct na het alarm werden alle passagiers verzocht om zich te melden bij de verzamelpunten. Niemand van de 2224 gasten en 796 personeelsleden raakte gewond.

Het schip was onderweg naar CoCo Cay op de Bahamas. Na het blussen van de brand voer het schip door richting Freeport, waar de Grandeur of the Seas aankwam om ongeveer 10 uur ’s ochtends lokale tijd. De Grandeur voer op eigen kracht. De gehele tijd stond de Carnival Sensation standby in de buurt om eventueel te helpen.

Het schip zal ieder geval een nacht blijven in Freeport om de schade na te kijken. Passagiers die te dicht bij het beschadigde dek verblijven, krijgen een hotelovernachting aangeboden.

De Grandeur of the Seas is op een achtdaagse cruise vanuit Baltimore, Maryland, waar het vertrokken is op 24 mei. Het schip kreeg vorig jaar een grote renovatie.

Update: Na beoordeling van de schade aan de Grandeur of the Seas in FreePort heeft Royal Caribbean besloten om de achtdaagse cruise niet meer voort te zetten. De cruisemaatschappij zal ervoor zorgen alle passagiers terug naar Boston worden gevlogen. Zij zullen tevens hun volledige cruisebedrag terugbetaald krijgen met daarbij een waardebon voor een volgende cruise bij Royal Caribbean voor hetzelfde bedrag als voor de huidige cruise.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.