Cruisereiziger
Persoonlijke blog

Zeekastelen kijken bij het Maritiem Museum

Op een regenachtige tweede Pinksterdag bezochten we de nieuwe cruisetentoonstelling ‘Zeekastelen, op vakantie met een cruiseschip’ in het Maritiem Museum in Rotterdam. Op de bovenste etage van het museum betraden we het cruiseschip waarin we als passagiers welkom werden geheten. Zoals op een echt cruiseschip bezochten we een gang met hutten, de receptie, theater, eetzalen en zelfs het zwembaddek.

Nostalgie

Aan de hand van citaten en geluidsfragmenten uit dagboeken van diverse passagiers krijg je een leuke indruk van hoe het cruisen door de jaren heen werd beleefd. Zo volg je mejuffrouw Cool die in 1930 van Rotterdam naar Batavia reisde op een schip van de Rotterdamse Lloyd.  De hutten waren in ieder geval prachtig ingericht. Door naar de jaren 70 waarin we het echtpaar Bakker volgen die van Southampton een cruise met P&O maken.
Veel mooie items van de historische cruises kom je tegen in de tentoonstelling. Liefhebbers zien menu’s, dagelijkse programma’s en oude serviezen uit de historische tijden.

Vermaak

Cruisen is tegenwoordig voor alle leeftijden en daarom worden ook de kinderen prima vermaakt in de tentoonstelling. De jongste cruisereizigers kunnen bijvoorbeeld in het theater op het podium meezingen met de karaoke-versie van ‘The Love Boat’. Daarnaast is het op specifieke dagen in de centrale hal van het museum mogelijk voor kinderen om onder begeleiding hun eigen kofferlabel te maken of zelfs een eigen handdoekfiguur vouwen.
Een indruk van de huidige cruiseschepen kregen we door de gehele tentoonstelling, maar vooral op het zwembaddek. Een prachtig panorama van de glijbanen van de Norwegian Epic. Een heerlijke ligstoel kwam zo van de Epic af. Jammer dat we geen echte cocktail konden drinken bij de Poolbar, maar verder hadden we echt weer even het cruisegevoel te pakken. 
De tentoonstelling loopt nog tot 8 maart 2015. De entreeprijs voor het museum is voor volwassenen 7,50 euro, voor kinderen 4,00 euro. De tentoonstelling Zeekastelen en talloze andere tentoonstellingen is bij deze toegangsprijs inbegrepen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger