Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Derde cruiseschip voor Royal Caribbean Int. bij Meyer Werft

Quantum of the Seas
Quantum of the Seas - foto Royal Caribbean

Ook het derde nieuwe schip voor Royal Caribbean gaat bij Meyer Werft in Papenburg gebouwd worden.  Op dat moment had de Meyer Werft al een contract binnen voor de Quantum of the Seas en de Anthem of the Seas, die in de herfst van 2014 resp. in januari 2015 opgeleverd zullen worden. Het derde schip wordt in het midden van 2016 verwacht.

De Meyer Werft is in ieder geval in haar nopjes met het nieuwe contract. Tot 2017 heeft de werf een orderportefeuille van maar liefst zes schepen. Drie van Norwegian Cruise Line en ook drie voor Royal Caribbean.

De schepen van de Quantum klasse van Royal Caribbean zijn flinke schepen, maar niet zo groot als de Oasis en de Allure of the Seas. De Quantum schepen (167.800 brutoton) hebben 16 dekken, 347 m lang en 41 m breed. Ongeveer 4180 passagiers kunnen op de schepen mee.  Ter vergelijking: de Oasis en de Allure of the Seas (225.000 brutoton) hebben 18 dekken en plek voor 5400 passagiers.  

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)