Cruisereiziger
Uncategorized

Nieuwe cruiseterminal in Griekse Piraeus geopend

Op 27 mei 2013 heeft het havenbedrijf van Piraeus een tweede cruiseterminal geopend. De terminal met de naam Tehmistocles heeft plek voor twee cruiseschepen tot 300 meter lang. Passagiers kunnen gebruik maken van twee aparte ontvangst en vetrekhallen waarin faciliteiten als bagage inname en douane gevestigd zijn. De nieuwe terminal van 5600 m2 kostte 4,2 miljoen euro. De opening werd gedaan door de Griekse minister van Scheepvaart en Maritieme zaken. De bisschop van Piraeus zegende tenslotte de terminal.

Samen met de eerste cruisetermial Miaoulis kan de haven van Piraeus maar liefst 25000 passagiers per dag ontvangen. Een derde cruiseterminal met de naam Agios Nikolaos wordt dit jaar ook nog geopend.

Piraeus is de haven waar schepen aanmeren voor een bezoek aan Athene.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)