Nieuwe cruiseterminal in Griekse Piraeus geopend

Op 27 mei 2013 heeft het havenbedrijf van Piraeus een tweede cruiseterminal geopend. De terminal met de naam Tehmistocles heeft plek voor twee cruiseschepen tot 300 meter lang. Passagiers kunnen gebruik maken van twee aparte ontvangst en vetrekhallen waarin faciliteiten als bagage inname en douane gevestigd zijn. De nieuwe terminal van 5600 m2 kostte 4,2 miljoen euro. De opening werd gedaan door de Griekse minister van Scheepvaart en Maritieme zaken. De bisschop van Piraeus zegende tenslotte de terminal.

Samen met de eerste cruisetermial Miaoulis kan de haven van Piraeus maar liefst 25000 passagiers per dag ontvangen. Een derde cruiseterminal met de naam Agios Nikolaos wordt dit jaar ook nog geopend.

Piraeus is de haven waar schepen aanmeren voor een bezoek aan Athene.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.