Cruisereiziger
Bestemmingen

Aankomst Queen Mary 2 in New York, 77 jaar na originele Queen Mary

Queen Mary 2

Vandaag zal de Queen Mary 2 van Cunard in New York aankomen als afsluiting van een Transatlantische cruise vanuit Southampton. Dat gebeurt op een bijzondere dag. Exact 77 jaar geleden (in 1936) kwam de originele Queen Mary voor de eerste keer (maiden call) aan in New York. Dat was ook na haar eerste officiele cruise die op 27 mei 1936 vanuit Southampton vertrok. ‘Sinds haar spectaculaire doop in 2004 heeft de Queen Mary 2 met trots de Transatlantische erfenis van elegantie en glamour waar de Queen Mary voor stond tijdens haar lange staat van dienst voortgezet. De legende leeft voort. Op deze speciale verjaardag zijn we ook verheugd dat we nog steeds New York, dat een prominente rol speelt in onze geschiedenis, als thuishaven hebben in de Verenigde Staten’, aldus Peter Shanks (Cunard President en Managing Director).

De Queen Mary heeft tijdens haar 31-jarige carriere meer dan 1.000 keer de Atlantische Oceaan overgevaren, voordat ze in 1967 uit de vaart werd gehaald. De Queen Mary 2 zal op 6 juli 2013 haar 200e oversteek maken in 9 jaar.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger