Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

HAL expositie verlengd in Keramisch Museum Goedewaagen

Holland America LIne tegelWandborden, tegels, scheepsminiaturen, siervazen, kerstballen, dienbladen en schalen. Deze keramieke voorwerpen zijn in een tentoonstelling bij Keramisch Museum Goedewaagen in het Drentse Nieuw Buinen te bewonderen. De expositie loopt al enige tijd maar is verlengd tot en met 30 juni 2013.

Eerst bij Goedewaagen in Gouda, maar vooral de laatste decennia in Nieuw Buinen lopen nu onvoorstelbaar veel schepen van hun keramische werf. De trouwe Holland America Line fans kennen ze: de tegels met een afbeelding van het schip. De Holland America Line heeft al sinds het begin van de 20e eeuw een gouden traditie om bij Nederlandse  keramiekfabrieken sieraardewerk te bestellen dat cadeau wordt gedaan aan trouwe reizigers of te koop is in de scheepswinkels.

Na een korte onderbreking tussen 1978 tot 1985 kreeg Goedewaagen de order terug om voor de sterk groeiende vloot aan cruiseschepen van de HAL de meest uiteenlopende keramische opdrachten uit te voeren. Het Keramisch Museum Goedewaagen belicht nu in een uitgebreide tentoonstelling de samenwerking tussen Goedewaagen en de HAL. Een expositie die de aanloop vormt tot een nog te maken boek.

Keramisch Museum Goedewaagen
Expositie: Goedewaagen en de Holland America Line
Tot en met 30 juni 2013
Entree: 5 euro volwassenen, kinderen van 6 tot 18 jaar 2,50 euro per persoon.
Open: ma-vr 10-16 uur en za-zo 13-17 uur
Glaslaan 29, 9521 GG Nieuw Buinen
www.keramischmuseumgoedewaagen.nl

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger