(Update) Ook riviercruiseschepen hebben last van hoog water

Het hoge water in Oostenrijk en Duitsland zorgt dat de vele riviercruiseschepen last hebben van de hoge waterstanden. Op de Donau, Neckar, Rijn en de Main ligt het gewone scheepsverkeer vrijwel stil. De riviercruiserederijen proberen zo goed als mogelijk is door te varen al dan niet naar andere havens.

Avalon Waterways heeft minstens drie cruises geannuleerd, maar probeert met veranderingen in het vaarschema toch zoveel mogelijk door te varen. Passagiers krijgen bij annulering in ieder geval hun geld terug en korting op een volgende cruise. Daarnaast liet bijvoorbeeld AmaWaterways hun passagiers overstappen op een ander schip omdat ze niet door het Main-Donau kanaal mochten varen.

Update: Select Voyages heeft 1 cruise moeten annuleren zoals uit onderstaand radiofragment is te beluisteren. Bij Viking River Cruises gaan niet meer alle cruises door. Veel cruises worden bij hen door tevens andere schepen uitgevoerd dan oorspronkelijk gepland. Er zijn ook een aantal havenwijzigingen. Passau kan bijvoorbeeld niet meer worden aangedaan.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.