Cruisereiziger
AanmerenBestemmingen

Tweede cruise van Celebrity Xpedition geannuleerd

Een tweede cruise van de Celebrity Xpedition is geannuleerd na het intrekken van de vergunning voor het Nationale Galapagos Park. Het expeditischip van Celebrity Cruises vaart op 9 juni 2013 voor de tweede keer niet uit. Het schip overtrad de wetgeving van de Galapagos omdat op het schip 12 kilo ingevroren kreeften- staarten opgeslagen waren buiten het seizoen. Dit was niet toegestaan waarna de vergunning werd ingetrokken.  

Meer details van de overtreding komen mondjesmaat naar buiten. Blijkbaar waren de kreeftenstaarten wel op tijd en volgens de regels in het park gekocht, maar moesten ze binnen vijf dagen na einde van het seizoen verorberd worden. De regelgeving hierover was onlangs veranderd en later gecommuniceerd naar de rederijen.  

Passagiers krijgen de volledige cruisesom terug en een korting van 25% op een volgende cruise.

Update 17 juni 2013: Celebrity Cruises annuleert ook de cruise van 23 juni. Daarna mag de Celebrity Xpedition met een hernieuwde licensie weer varen naar de Galapagos eilanden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)