Video: MSC Poesia breekt los van kade in Kiel door windvlaag

De MSC Poesia is zaterdagmiddag losgebroken van de kade in de haven van Kiel. Een hevige windvlaag rukte het cruiseschip los waardoor het achtersteven overdwars de haven in werd geduwd. De bemanning wist het 294 meter lange schip van MSC Cruises snel op eigen machinekracht weer naar de pier te manoeuvreren en vast te leggen. De MSC Poesia kon later op de dag haar volgende cruise volgens planning aanvangen.

Een webcam bij de haven van Kiel legde het incident met de MSC Poesia vast:

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!